Hlavní obsah

Autosalon Frankfurt 2019 – očekávané novinky

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Autosalon ve Frankfurtu patří k nejdůležitějším automobilovým svátkům roku – dostaveníčko si zde dají ty největší automobilky světa a předvedou nadšeným divákům své úžasné automobilové novinky. I letos jich je požehnaně, takže nebudete vědět, kam se dřív dívat. Pojďme si je všechny projít, ať jste připravení do akce.

Článek

V duchu hesla letošního autosalonu „Driving tommorrow“ (tedy „Řízení zítřka“) bude největší výstavní hvězdou nový Volkswagen ID.3, první elektromobil nové generace VW, takový Golf budoucnosti. Do budoucnosti se vrhne také Porsche se svým kompletně elektrickým Taycanem. Opel poprvé představí svou už šestou generaci Corsy, která nabídne i elektrickou variantu. Neméně důležitý ale bude také nástupce další ikony, legendárního Land Roveru Defender.

Těšit se můžete i na nové BMW X6 a jeho přímého konkurenta Mercedes GLE Coupe, z dostupnějších crossoverů uvidíme Kiu XCeed nebo Ford Puma. Pokud jde o sportovní auta, Ferrari poprvé ukáže hybridní supersport SF90 a Lamborghini také hybridní Sian, uvidíte také super kupé BMW M8 a super kombi Audi RS6.

Tuzemská Škoda poprvé ukáže široké veřejnosti své již dříve představené elektrické Citigo-e iV a faceliftovaný Superb s plug-in hybridní variantou.

Celý seznam novinek naleznete níže.

I letos toho tedy bude hodně zajímavého k vidění, takže má smysl udělat si do Frankfurtu výlet. Jen škoda, že účast na letošním ročníku odřekly automobilky Citroën a Peugeot, Fiat, Alfa Romeo i Jeep, Volvo (můžeme se ale těšit na Polestar), Toyota, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Suzuki nebo Subaru.

Kompletní seznam očekávaných novinek:

Audi AI:Trail Quattro

Hyundai i10

Hyundai i30 N Project C

Hyundai Concept 45

Lamborghini Concept

Land Rover Defender

Porsche Taycan

Všechny zprávy z autosalonu Frankfurt 2019 najdete zde. 

Reklama