Hlavní obsah

V autoškolách mají další nové otázky a nás zajímá, co si o nich myslíte – Týden v Garáži

Foto: Michal Jirák

V posledním roce v autoškolách konečně dochází k důležité modernizaci testového souboru otázek pro závěrečnou zkoušku a my jsme vám v uplynulém týdnu přinesli jejich další část v našem nejnovějším kvízu. A při té příležitosti nás napadlo se zeptat, zda v aktualizaci otázek vidíte smysl, nebo zda by autoškoly měly zkvalitnit výuku jinak. Co si o tom myslíte?

Článek

Už dlouho potřebná změna se v posledním roce konečně stává realitou a v autoškolách dochází k zásadní modernizaci závěrečných zkoušek. Noví uchazeči o řidičská oprávnění se při absolvování teoretické zkoušky musí připravit na zcela nové otázky, kterými se tvůrci chtějí přiblížit nejmodernějším technologiím ve světě aut i nejnovějším trendům chování řidičů ve stále složitějších podmínkách na silnicích.

Od začátku zveřejňování nejnovějších otázek vás s nimi pravidelně seznamujeme v našich kvízech na Garáži, a protože se letos v září objevila další nová sada, rozhodli jsme se zeptat na váš názor. Myslíte si, že modernizace autoškol jde s novými otázkami a videootázkami správným směrem, nebo by se instruktoři i legislativa měli více věnovat zkvalitnění praktické výuky řidičů přímo za volantem? Zapojte se do naší ankety.

Pomohou podle vás nové testovací otázky studentům autoškol, nebo by výuka měla směřovat jiným směrem?
Nové testové otázky v autoškolách mají jednoznačný přínos!
13,3 %
Je dobré, že nové otázky vznikají, i když by více povinných hodin strávených ve městech novým řidičům také jistě prospělo
63,8 %
Autoškola by se měla věnovat více praxi a méně teorii
20,2 %
Nezajímá mě to. Nové otázky ani další rozvoj za volantem neřeším. Jsem dokonalý řidič!
2,7 %
Celkem hlasovalo 2840 čtenářů.

My v redakci se shodujeme, že nové otázky v autoškolách mají svůj přínos, ale připomínáme, že všichni noví i „vyjezdění“ řidiči by se měli dále zlepšovat ve vlastním zájmu. V Česku se navíc rozšiřuje nabídka řidičských kurzů od profesionálů i oblíbených škol smyku, které by si minimálně jednou měl vyzkoušet každý. Úplným základem je i sledování novinek v dopravních pravidlech a nahlédnutí do naší školy řízení.

Foto: Michal Sakař

Nebezpečná jízda mladých rozdováděných lidí z party občas vede k až zbytečným dopravním nehodám, nazývaným „Disco crash“

A pojďme se podívat na nejdůležitější a nejzajímavější novinky na Garáži z právě uplynulého pracovního týdne. Už jeho začátkem jsme se věnovali dopravním nehodám typu „Disco crash“, skrývajícím nebezpečnou událost, kdy automobil plný lidí narazí do stromu. Statisticky se to stává zejména mladším řidičům, ale to neznamená, že k tomu nemůže dojít i se staršími na palubě nebo dokonce za volantem. V našem článku vás seznamujeme s hlavními příčinami i řešeními, jak hrozícímu riziku předcházet.

Sami jsme následně usedli za volanty aut i řidítka motorek, abychom vám přinesli nové redakční testy. Z nejmodernějších vozů jsme se svezli elektrickou dodávkou Maxus eDeliver, osmiválcovým kabrioletem Lexus LC 500, modernizovaným SUV DS 7, dieselovým Volkswagenem Multivansportovními BMW divize M. Náš redakční začátečník na jedné stopě se pak seznamoval s motorkou CFMoto 300NK.

Foto: Rostislav Prokop

Seznamte se s naší nejnovější redakční studií. Původně elektrickou Škodu Enyaq jsme vyzbrojili benzinovým šestiválcem TSI

A pochopitelně nezapomínáme ani na auta starších dat výroby. V našem srovnávacím testu jsme vedle sebe postavili legendární „dvanácettrojku“ a konkurenční Barkas B1000, užitková auta budující komunismus i kapitalismus. Nadšencům a sběratelům kuriozit jsme připomněli Rover 75 s dvoulitrovým šestiválcem a zájemcům o elektromobilitu navrhujeme nejoblíbenější ojeté elektromobily do 650 000 Kč.

Stále přemýšlíte, co dalšího zajímavého z uplynulého týdne na Garáži si můžete ještě přečíst? Podívejte se na novou tvář značky Dacia, seznamte se s naší vizí vrcholového českého SUV s motorem V6 TSI, poznejte hlavní důvody nedostatku řidičů autobusů, vyzkoušejte si kvíz o tuzemské Tatře T700 a seznamte se se Shrekem Martina Prokopa pro nadcházející Dakar 2023.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám