Hlavní obsah

Kam o víkendu? V Mostě odstartuje Histo Cup a v jižních Čechách se sjedou motorkáři i ameriky

Foto: Histo Cup

Letošní hlavní sezóna automobilových a motocyklových akcí a srazů se rychle blíží ke svému konci a my vám přinášíme naše doporučení na nejzajímavější události o nadcházejícím víkendu. Na autodromu v Mostě se budou konat závody historiků, z Prahy odstartuje závěrečná veteránská projížďka a v jižních Čechách se sjedou motorkáři i ameriky.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

The Most Classic & Histo Cup

Vůně spáleného benzinu, řev motorů a legendární silniční i závodní auta. Na mosteckém autodromu se o nadcházejícím víkendu uskuteční pořádná akce pro všechny nadšence do historických aut. Letošní událost The Most Classic & Histo Cup 2022 ve dnech 7. až 9. října přivítá setkání výstavu klasických automobilů i závody ikonických vozů ze šedesátých až osmdesátých let.

Mostecký autodrom přitom se stylovým zakončením letošní sezony láká na účast slavných závoďáků, jakými jsou BMW 2002 a 3.0 CSL, Austin Mini Cooper S, Fordy Escort, Capri a Cortina, Alfa Romeo GTA, Lotus Elan nebo soutěžní Porsche 911 a 914. Závodní týmy se svými vozy navíc budou soutěžit v šesti kategoriích o putovní pohár ze skutečného zlata jménem „Zlatý ananas“.

Foto: Histo Cup

Letošní Histo Cup v Mostě bude opravdovou závodní podívanou pro všechny nadšence do veteránů

Harley & Guzzi Party 2022

Letošní motorkářská sezóna se se začínajícím podzimem blíží ke svému konci. O nadcházejícím víkendu ve dnech 7. až 9. října se v Jihočeském kraji setkají nadšenci a majitelé motocyklů Harley-Davidson, Moto Guzzi a dalších značek. Už 28. ročník tradičního srazu se přitom bude konat v rekreačním středisku Štědronín u Zvíkova.

Motorkáři se v jihočeském kempu sjedou už během pátečního dne a zahájí setkání večírkem ve stylu plážové party. Hlavním dnem programu následně bude sobota, kdy mají naplánované soutěže i obvyklou vyjížďku, při níž se letos vydají směrem na Táborsko. Bohatý program navíc doplní i dalšími aktivitami.

Foto: Lukáš Volšický

Ikonický Ford Mustang bude hlavním vozem blížícího se srazu amerik v Táboře

Charitativní táborský sraz mustangů a amerických aut

A blízko motorkářskému srazu bude i zajímavá automobilová akce. V sobotu 8. října se v Areálu Komora v Táboře sjedou majitelé legendárních mustangů a dalších klasických i moderních amerik, aby se zúčastnili charitativního srazu v závěru letošní sezony. Nadšenecký sraz amerik začíná už v ranních hodinách a odpoledne jej obohatí charitativní koncert, přičemž letošní vybrané peníze jsou určeny pro Adámka a Edriana z Tábora.

Rozloučení se sezónou aneb než je uložíme k zimnímu spánku 2022

Nadšenci do veteránů na nadcházející víkend připravují i další z tradičních rozloučení s letošní sezonou. O sobotní desáté hodině dopolední se setkají v pražském Radotíně, aby společně vyrazili na poslední projížďku okolo řeky Berounky, přes Brdské lesy a vodní nádrž Slapy až do cíle, jakým bude Retroautomuzeum Strnadice. Veteránisté přitom po cestě navštíví i muzeum Trabantů.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám