Hlavní obsah

Kempovací vestavba z Česka udělá z Multivanu kamaráda do nepohody za deset minut

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát to nebude běžný test auta – Volkswagen Multivan minulé generace už všichni dobře známe. Dnes nás bude zajímat vnitřek, který má na svědomí česká firma Ravver. Nejde o obytnou, ale o kempovací vestavbu. Jaký je v tom rozdíl?

Článek

V tomhle Multivanu by asi nešlo pohodlně bydlet několik týdnů. Nemá sprchu ani toaletu, nemá pevné vaření… Zato je ale extrémně variabilní, jednoduchý a zároveň do detailu promyšlený a navíc celá vestavba váží jako jeden drobnější pasažér, takže ji vlastně nemusíte vyndavat z auta. V kufru může zůstat jako šikovný organizér.

Když se ji ale vymontovat rozhodnete, je to velmi jednoduché a zvládne to jeden člověk za nějakých deset minut. A v tu ránu máte standardní Multivan, který můžete použít zase jako dodávku nebo mikrobus. V čem je další kouzlo Rebelboxu? Při jízdě ani nevrzne, nikde nic nedrnčí… Tedy pochopitelně pokud do jednoho z mnoha úložných prostorů nenasypete šrouby. Naučit se dobře balit je hlavní požadavek pro dobré kempování a nevadí, jestli jdete pěšky, jedete na kole nebo máte dodávku.

Než začnete žehrat, že jízda v obytné dodávce není přece žádné kempování, pusťte si video. Pokusil jsem se tam co nejjednodušeji shrnout, co to vlastně kempovací vestavba je, k čemu se hodí, kdo ji využije a hlavně – proč mě tak baví! Díky firmě Ravver za zapůjčení.

Reklama

Načítám