Hlavní obsah

Fittipaldi a lekce defenzivní jízdy. Tento týden na Garáži

Foto: Autodrom Most

Emerson Fittipaldi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Tento týden se nám na test sešla opravdu pěkná řádka rozmanitých strojů. Dominik si sedl na Indiana FTR 1200 S, což je úžasný flat track. I přes drobné nedodělky, co se displeje týče, je to pořádně neotesaná Amerika. Není ale pro každého.

Honza Majurník si půjčil ojeté BMW i3 REX. Elektromobil s benzinovým motorkem jako pojistkou proti ztrátě energie zní jako dobrý nápad. Na papíře to taky možná tak vypadalo, ale v praxi to bohužel moc nefunguje. Co hůř. Při nesprávném řízení hrozí nehody a karamboly, které se mohou majitelům šeredně prodražit. Na druhou stranu, když jezdíte s citem, máte štěstí na poctivě servisovaný kus a o auto se staráte, překvapí vás, jak málo za cestování po městě utratíte. Srovnání včetně přehledných tabulek najdete v textu.

Motorky a ojeté elektromobily? To je celé? Ani náhodou! Nezapomněli jsme, jak se člověku za volantem ostrého sportovního vozu rozbuší srdce. A zase to byl Honza Majurník, který si dal tu práci a pečlivě porovnal ostrý Hyundai i30 N s jeho vzácnějším sourozencem Projectem C. Věřte, že klasické Nko se nemá za co stydět, ale taky pamatujte, že Project C nabídne víc než jen karbonové doplňky.

Poradili jsme vám:

Tento týden jsme se dost věnovali defenzivní jízdě. Když Honza Červenka, který se výukou defenzivní jízdy zabývá, na toto téma kývl, bylo nám jasné, že to bude pěkné počtení. A měli jsme pravdu. Honza v prvním článku vysvětlil, o co se konkrétně jedná a poradil základní tipy a triky, jak ostatním řidičům slušně naznačit, že základy řízení z autoškoly asi pozapomněli. V druhém díle si pak přečtete, jak je důležitá komunikace na silnici. A že k takové komunikaci je potřeba taky rozum, ne jenom klakson a prostředníček.

Jak na startování auta přes kabelyVideo: Garáž.cz

Zjistili jsme:

Novinky se na nás minulý týden valily zleva zprava. Šlo o zajímavé zajímavosti jako třeba, za kolik prodává Rocky svou limuzínu, ale také o zprávy o vzhledu světel prvního škodováckého elektrického SUV, kterými nám automobilka připomíná, že se čas odhalení Enyaqu rychle blíží.

Martin napsal článek o Mercedesu Unimog, což je chytrý expediční obytňák, který se nezalekne žádného terénu. Je pravda, že stojí pět milionů, ale když chcete kempovat v horách, v poušti nebo v džungli, těžko seženete praktičtějšího parťáka.

Foto: Subaru

Subaru Levorg

Jak jistě víte, přinášíme zprávy o budoucnost i minulosti. Co se budoucnosti týče, napsal nám Patrik zprávu o tom, jak poctivě připravované Porsche trénuje na okruhu. Jak se říká, těžko na cvičišti, lehko na bojišti, a proto postavil německý legendární výrobce sporťáků své Porsche Panamera Turbo S nové generace, na kterém vychytává poslední detaily, na kultovní Nürburgring. Detaily včetně videa čtěte zde.

Co se minulosti týče, Tomáš Hyan sepsal historii polských motocyklů a příběh doplnil neuvěřitelnými fotkami. Jeho popis začíná ve dvacátých letech a končí pádem režimu. A věřte, že se naši severní sousedé neměli za co stydět.

Poslední text, který tu přímo zmíníme, nám svou čteností vyrazil dech. Šlo o Daliborův blog, kde se rozhodl postavit nářky nad stářím vozového parku v Česku tváří v tvář datům. A co se ukázalo? Že staré vozy jako škodovky a favority možná táhnou průměrný věk nahoru, v praxi ale často dlouhé měsíce stojí zaparkované v garáži na vesnici, zatímco vozy, které jsou denně na silnici, jsou tradičně mladší a udržovanější. Neopomněl také připomenout, že řada daní a poplatků cílí především na ty, kteří chtějí jen autem odvést děti do školy a pak jet do práce.

NEZAPOMEŇTE

V naší letní výzvě jsme vás požádali o zaslání fotek z vašich cest – ať už s osobním autem, na motocyklu nebo klidně i s obytňákem. Všechny potřebné informace naleznete v úvodním článku. Tak neváhejte a pochlubte se!

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Související témata:
Sylvester Stallone
Načítám