Hlavní obsah

Škoda ukazuje světla Enyaqu

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden se s týdnem sešel a je tu další upoutávka na novou Škodu Enyaq. První elektromobil z Mladé Boleslavi, vyvíjený na koncernové modulární platformě MEB, se světu ukáže již za několik dní – slavnostní premiéru bude mít 1. září v Praze.

Článek

To, jak by měl Enyaq vypadat, naznačuje nejen Škodovka horem spodem. Předevčírem jsme tu měli rendery sériové podoby z ruského serveru Kolesa, předtím další oficiální skici přímo od automobilky, ještě dříve skici interiéru nebo třeba předobraz siluety celého vozu. A teď přináší výrobce vozu pohled na světla.

Nejde o fotografie, ale o vizualizace, nicméně ty už plně odpovídají tomu, co se objeví na produkčním vozu. Zejména přední světlomety se drží designového jazyku, který před lety nastartovala třetí generace Superbu a v současnosti pokračuje na modelech Scala a Octavia. Dost možná nejvýraznějším prvkem je linka denního svícení, která je zakončená „zubem“ na konci. Nechybí osvětlené tenké linky, vedoucí přes spodní část světlometu, a pak hlavní světelné zdroje.

Hlavní přední světla jsou typu LED Matrix, což znamená, že umí při noční jízdě prakticky stále svítit v dálkovém režimu, přitom však vykrývat okolní vozidla.

Foto: Škoda Auto

LED technologii pochopitelně mají i zadní svítilny s 3D strukturou. Šéf designu exteriérového osvětlení říká, že plochy zadních světel budou osvětleny jemnými pásy světla a jejich podoba se bude zdánlivě měnit v závislosti na pozorovacím úhlu a dopadech okolního světla.

Jak už bylo řečeno v úvodu, finální premiéra pro celý svět se odehraje 1. září v Praze. Do té doby jsme si jisti, že Škoda stihne ještě pár detailů nového elektromobilu poodhalit.

Související témata:
Načítám