Hlavní obsah

Nové Mitsubishi Space Star vypadá šmrncovně a je levné

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Space Star je stylové, ale hlavně levné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Japonská automobilka Mitsubishi uvedla na český trh modernizovanou verzi svého nejlevnějšího auta, k mání je tak jedno z nejlacinějších vozidel segmentu vůbec. S novinkou se v základu vejdete pod 225 tisíc korun a rozhodně nejde o naprostý holobyt.

Článek

Automobilka Mitsubishi Motors se vytasila se žhavou novinkou – modernizovaným prckem Space Star, který je z jiných trhů známý spíš jako jako Mirage. Svěží autíčko disponuje délkou 3 845 milimetrů, šířkou 1 665 milimetrů, výškou 1 505 milimetrů, rozvorem náprav 2 450 milimetrů a objemem zavazadlového prostoru 235 litrů. Patří tedy k prostornějším vozům své třídy.

Foto: Mitsubishi

Diodové svítilny mají tvar písmene L

Designově se vůz už sjednotil s ostatními členy rodiny Mitsubishi a jeho příď nabídne daleko dynamičtější vzhled. Vzadu se pak objevuje přepracovaný nárazník i diodové lampy ve tvaru písmene L. Zadní spojler s integrovaným brzdovým světlem není na ozdobu, nýbrž přispívá k lepší aerodynamice. V nabídce se objevila také stylová 15palcová litá kola a dva svěží laky – diamantově bílý a pískově žlutý.

V kabině se můžete těšit na přepracované čalounění, látkové výplně dveří, nové uspořádání ovládacích prvků nebo na čtivější přístrojový panel. V nejvyšších výbavách čeká na posádku multimediální centrum s rozšířenými funkcemi a podporou mobilní konektivity.

Foto: Mitsubishi

Také palubní deska je sladěná s ostatními členy rodiny Mitsubishi

Zesílenou konstrukci vozidla doplňují dva tříválcové motory s hospodárnými technologiemi. Litrový agregát nabídne výkon 71 koní a točivý moment 88 Nm, zatímco dvanáctistovka je naladěná na 80 koní a 106 Nm točivého momentu.

Foto: Mitsubishi

Základní cena je pod hranicí 225 tisíc korun

Změnou prošla též pětirychlostní manuální převodovka. Ta má přepracovaný čtvrtý a pátý převodový stupeň. Variátor CVT se může pochlubit lepší konstrukcí a třemi jízdními profily – standardním, sportovním a redukčním. Ona redukce je určena pro pomalou jízdu nízkou rychlostí s krátkými převodovými poměry. Na cukání v kolonách nebo brzdění motorem tedy ideální.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Space Star není ani v základní výbavě naprostý holobyt

Nejlevněji koupíte vůz za 224 850 Kč, zatímco nejvyšší specifikace vyjde na 365 850 Kč. Standardní záruka na auto i originální příslušenství činí pět let nebo 100 tisíc kilometrů, dle toho, co nastane dříve. Až 15 let však máte k dispozici asistenční službu, která je podmíněná návštěvami autorizovaného servisu a bezplatnou kontrolu vozidla po dobu záruky.

Foto: Mitsubishi

Mezi lakováním se nově objevuje též bílá a žlutá barva

Od ledna do října 2019 se v Evropě prodalo 33 630 vozů Space Star. Mezi hlavních pět trhů značky patří Německo (17 925 vozů), Itálie (3 473 vozů), Francie (2 662 vozů), Nizozemsko (2 416 vozů) a Rakousko (1 407 vozů). V Česku zaznamenal vůz ve stejném období podle Svazu dovozců automobilů 167 prvních registrací, které do konce roku 2019 navýšil na 185 registrací.

Líbí se vám nový Space Star? A co říkáte na cenu? Napište nám o tom do komentářů!

Reklama