Hlavní obsah

Nissan X-Trail předčasně odhalen. Hybrid bude od Mitsubishi

Foto: Ministerstvo hospodářství Brazílie

Zdravíme do Brazílie! Díky tamnímu Ministerstvu hospodářství víme, jak bude vypadat nový Nissan X-Trail

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl být sice oficiálně představen koncem letošního roku, nicméně brazilskému Ministerstvu hospodářství unikly patentové snímky nové generace nejprodávanějšího SUV značky Nissan. Připravovaný X-Trail bude designově atraktivnější a nejspíš dostane hybridní pohon od Mitsubishi.

Článek

Nissan X-Trail je známé vozidlo, které si bezpečně drží pozici světově nejprodávanějšího SUV značky. Nová generace měla být odhalena koncem letošního roku, nicméně díky brazilskému Ministerstvu hospodářství unikly na internet patentové snímky auta už teď.

Foto: Ministerstvo hospodářství Brazílie

Maska bude opět do V, ale lampy užší a design dynamičtější

Přepracovaná karoserie nabídne daleko atraktivnější provedení. Předek jde ruku v ruce s designovým jazykem značky zahrnujícím typickou masku ve tvaru písmene V. Světlomety budou užší, zadní lampy menší, zadek ostřejší, nicméně základní proporce se nezmění.

Foto: Ministerstvo hospodářství Brazílie

Zadní lampy se zmenší a budou opticky výše

Špionské fotografie už v minulosti odhalily aplikované nové technologie, například plně digitální přístrojový štít nebo širší obrazovku infotainment s vyšším rozlišením displeje. Je možné, že se auto ponese na současné módní vlně a nabídne virtuální „budíky“ už v základu.

Foto: Nissan

Takhle vypadá současná generace X-Trailu

Ačkoli se v Česku X-Trail moc nechytá, vloni zaznamenal jen 94 prvních registrací, v USA, kde se auto jmenuje Rogue, tomu je naopak. Ve Spojených státech se totiž bavíme o jednom z nejoblíbenějších SUV vůbec. Prodejním číslům však lehce dopomáhá fakt, že Rogue a Rogue Sport (u nás Qashqai) se ve firemních interních statistikách bere jako jeden model.

Foto: Ministerstvo hospodářství Brazílie

Základní proporce SUV se nezmění

Není žádným překvapením, že pohonné jednotky budou různé napříč kontinenty. Největší inovací by měl být plug-in hybridní pohon vyvinutý alianční Mitsubishi a určený pro evropské trhy. Předpokladem je opět standardní pohon předních kol a volitelná čtyřkolka.

Foto: Ministerstvo hospodářství Brazílie

Auto bude mít premiéru nejspíš už letos

Nissan se k úniku nijak nevyjádřil, nicméně oficiální premiéru můžeme očekávat koncem letošního roku. Momentálně však netušíme, jakou formou bude SUV debutovat, pravděpodobně on-line. V evropských autosalonech se vůz objeví začátkem roku 2021, v amerických údajně o něco dříve a spekuluje se též o brzkém uvedení nové generace Nissanu Qashqai, a to už letos.

Foto: Nikita Chuyko/Kolesa.ru

Nissan X-Trail nejspíš vsadí na dělené přední lampy

Jak bude vůz nejspíš vypadat, naznačují grafické návrhy chlapíka jménem Nikita Chuyko, který pracuje pro ruský server Kolesa.

Foto: Nikita Chuyko/Kolesa.ru

Také zadní lampy se zmenšily a působí dynamičtěji

Podívejte se a posuďte sami, jestli se vám nový X-Trail, který zvolil podobně jako Hyundai, Škoda nebo Citroën dělené světlomety, líbí.

Reklama

Načítám