Hlavní obsah

Patnáct nejčtenějších testů aut za rok 2020

Foto: Redakce Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Testy vozů u nás stále patří k těm nejčtenějším materiálům, což je dobrá známka toho, že vás auta stále zajímají velmi detailně. U nás se ale vedle rozsáhlých článků o horkých novinkách můžete těšit také na testy vzrušujících sporťáků, významných historiků, oblíbených youngtimerů i neobvyklých speciálů. Které byly tedy letos ty čtenářsky nejatraktivnější?

Článek

Nejprve se podívejme na horké novinky, kterým vévodí ty nejsledovanější značky v Česku – Škoda, Dacia a Hyundai. Mezi ně se však vmáčklo několik velmi příjemných překvapení, které ukazují, že vás baví i neobvyklá auta mimo mainstream.

TOP 10 nových vozů

1. Škoda Superb

Foto: Jiří Čermák

Vlajková loď Škody letos obsadila příčku nejvyšší

Článek o faceliftovaném Superbu, vlajkové lodi tuzemské Škodovky, se stal letos s přehledem nejčtenějším. Není divu, tahle „rozumná“ luxusní limuzína je skutečně špičkový produkt českého průmyslu, jak svými slovy podtrhl Dominik Valášek.

2. Dacia Sandero

Foto: Dacia ČR/Tomáš Devera

Nová Dacia Sandero byla jedno z nejtoužebněji očekávaných aut letošního roku

Příchod nové generace nejdostupnějšího rodinného auta na českém trhu byl ostře sledován – Dacia totiž slibovala u nového Sandera velký posun v kvalitě, výbavě i jízdních vlastnostech. A Martin Jánský po prvním svezení potvrzuje, že je to skutečně povedené auto.

3. Hyundai Tucson

Foto: Hyundai

Nový Tucson má strhující design, který ale nesedne každému

Další obrovský skok vpřed sliboval Hyundai pro svůj oblíbený crossover Tucson. A také nezklamal, auto patří svou výbavou, technickou pokročilostí i jízdními vlastnostmi na samou špičku segmentu, i když designově nemusí sedět všem, poznamenává Martin Jánský.

4. Škoda Kamiq

Foto: Tomáš Kopečný

Češi si Škodu Kamiq rychle oblíbili

S crossovery se skutečně roztrhl pytel a Češi si je skutečně oblíbili – dokazuje to i Škoda Kamiq, kompaktní, ale překvapivě prostorné a praktické auto. Honza Majurník potvrdil, že je to šikovné SUV pro obyčejné lidi.

5. Subaru Outback

Foto: Martin Jánský

Subaru Outback je lepší než všechna SUV

Módní vlnu SUV úspěšně narušuje povedený zvýšený kombík od Subaru. Outback je jedno z nejpohodlnějších, nejlépe jezdících a uživatelsky nejpřátelštějších aut, se kterými jsme se letos svezli, stojí si za svým Martin Jánský.

6. RAM 1500 Longhorn

Foto: Jakub Deml

RAM je skvělý na práci i na běžné cestování v americkém stylu

Evropskému stylu malých, skromných a úsporných aut se vysmívá americký mastodont RAM, neobyčejně schopný pick-up, který v sobě snoubí luxus, pracovitost a sílu i kultivovanost V8 v neobyčejném stylu.

7. Dacia Duster

Foto: Jakub Deml

Duster je skvělý na práci i zábavu

Duster je skutečně fenomén, tohle dostupné SUV dokáže zastat spoustu náročné práce v těch nejtěžších podmínkách, přitom ale má i šmrnc. Za ty peníze nic lepšího nenajdete.

8. Škoda Octavia

Foto: Dominik Valášek

Na novou Škodu Octavia se také těšila velká část našich čtenářů

Další český fenomén – Škoda Octavia, spolehlivý univerzál, který uspokojí každého. Nejen svou praktičností a prostorností, ale také spoustou dostupných verzí, od těch skromných až po okázalé, od těch úsporných až po rychlé. Každý si zkrátka najde to své.

9. Toyota Land Cruiser

Foto: Jakub Deml

Majestátní, luxusní a naprosto nezastavitelný – to je Land Cruiser

Další překvapení letošního roku, obrovský off-road s luxusním interiérem a propracovanou technikou, který vás doveze kamkoliv v naprostém pohodlí a bez jediného zaváhání.

10. Hyundai i30

Foto: Jakub Deml

Hyundai i30 patří k nejoblíbenějším autům Čechů

Hyundai i30 patří na českém trhu k nejoblíbenějším autům a není divu – nabízí skvělou prostornost a praktičnost, skvělou výbavu a solidní jízdní vlastnosti, to vše za rozumnou cenu. Platilo to pro jeho první generaci a platí to v ještě zvýšené míře i pro jeho nejnovější verzi.

TOP 5 speciality

Výběr otestovaných specialit je skutečně široký – od auta našeho mládí, přes nezastavitelného dělníka, tuzexový sen a elegantního předchůdce Wartburgu až k husím prsům.

Škoda 136 L

Foto: Tuner2

Tohle rozhodně není obyčejná stará Škodovka!

Nejsme žádní velcí fandové tuningu, zvlášť u starších aut preferujeme originály, ale tahle upravená Škoda 136 je skutečně pecková a jezdí jako ďas!

Praga UV80

Foto: Martin Tolar

Když to má kola a volant, rádi se svezeme... a tohle bylo hodně zajímavé!

Oddaný pracant do těch nejtěžších podmínek inspirovaný Mercedesem Unimog, to je tahle zvláštnost od Pragy. Chcete vědět, jak se s ní jezdí? No, my byli taky hodně zvědaví...

Fiat Uno

Foto: Jan Kurach

Fiat Uno patřilo k tuzexovým snům. Dnes ho pořídíte za pár tisícovek

Fiat Uno si určitě pamatujete z dob, kdy byl k sehnání jen v Tuzexu. Kdo ho měl, patřil na silnicích ke šlechtě. Dnes si ho jako ojetinu může pořídit každý... ale měli byste?

IFA F9

Foto: Mikka

IFA F9 je pohledné auto s dvoutaktem pod kapotou

Ještě před érou Wartburgů se v Eisenachu rodily automobily značky IFA, které byly také poháněny malým dvoutaktním motorem. Ten nejznámější, elegantní třídveřový model F9, jsme mohli vyzkoušet na vlastní kůži.

Velorex

Foto: Martin Tolar

Je to auto? Je to motorka? Ne, to je Velorex, přátelé!

„To je hadrák, pane, ten neublíží, ten leští!“ říká ve filmu Vrchní prchni Josef Abrhám. Velorex je skutečně velmi zvláštní úkaz a my jsme si mohli vyzkoušet, jaké pocity přináší jeho řízení...

Tolik tedy přehled letošních nejčtenějších testů. Slibujeme, že příští rok vám budeme zase přinášet spoustu dojmů ze svezení nejen s novinkami, ale i s klasickými a polozapomenutými auty, abyste si měli co číst.

Reklama

Načítám