Hlavní obsah

Padesátiny Škody 110 R a nové Dacie – Tento týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Nejsledovanějším testem uplynulého týdne se stal nádherný čtyřdveřový sportovec Mercedes-AMG GT 4Door, který je dost rychlý i se silným šestiválcem místo brutálně výkonného (a drahého) V8.

Taky jsme proti sobě (spíš vedle sebe) postavili nové hybridy od Subaru, projeli jsme se v elektrickém Renaultu Twizy, nejbláznivějším vozítku na trhu, a přinesli vám report o našem dlouhodobě testovaném Hyundai Santa Fe. Mrkli jsme na trh ojetin a doporučili vám skvělou alternativu ke Škodě Octavii v podobě Fordu Mondeo. Také jsme zavzpomínali na báječný roadster BMW Z4.

Poradili jsme vám:

Foto: KRS

Obytné vozy jsou na cestování a kempování skvělé. Horší je to při bourání...

Vyzkoušeli jsme:

Pořádně jsme se podívali na bezpečnost obytných aut – tyhle domy na kolech totiž mohou ohrozit život nejen své posádky, ale i svého okolí. Také jsme navštívili muzeum poblíž Plzně, které je plné nezapomenutelných starých autobusů.

Horké novinky:

Nejdůležitější premiérou tohoto týdne bylo bezpochyby odhalení dvou nových Dacií Logan a Sandero, které patří k bestsellerům na českém trhu. Na opačné straně spektra je pak supersportovní Maserati MC20 s 630koňovým motorem uprostřed. Ukázali jsme vám ale také úsporné Suzuki Swift, omlazený crossover Hyundai Kona nebo praktické kombi Volkswagen Golf Variant.

Foto: Škoda Auto

S přehledem nejhezčí auto, které jste v tehdejším Československu mohli sehnat

A co ještě?

Elegantní kupé Škoda 110 R oslavila tento týden padesátiny a Martin Žemlička nám přinesl její životní příběh. Honza Majurník se detailně podíval na možné způsoby předcházení riziku nebezpečného mikrospánku za volantem. Petr Jeřábek vyrazil na velký Porsche festival do Vratislavic nad Nisou, rodiště Ferdinanda Porsche, kde se sjelo několik desítek vozů s boxerem pod kapotou a Zuffenhausenem v rodném listu.

Reklama

Načítám