Hlavní obsah

Dacia představuje třetí generaci Loganu a Sandera

Foto: Dacia

Oblíbené dostupné vozy Logan a Sandero přijíždějí komplet v novém! Dacia právě odhalila první oficiální fotky třetí generace svých modelů a je na co koukat – modernější tvary, LED světla, výrazné barvy… Vypadají vážně dobře! O moc víc toho však v tuto chvíli nevíme.

Článek

Vzpomínáte si ještě na první generaci Loganu, na tu hranatou krabici s co nejúspornějším designem snadným na výrobu? A teď se podívejte na jeho třetí generaci – nic lépe nedokladuje posun značky Dacia za těch patnáct let své moderní existence!

Foto: Dacia

První generace Dacie Logan byla docela nevzhledná krabice. S novou verzí se nedá srovnávat!

Právě odhalená podoba třetí generace nejoblíbenějších modelů Logan a Sandero (včetně softroadové varianty Sandero Stepway) jasně potvrzuje rostoucí sebevědomí značky. Všimněte si těch detailů: chromovaná maska, LED podpis v předních světlometech i zadních světlech, výrazné oblouky blatníků nebo prolisy na kapotách (zvlášť patrné u Sandera Stepway v oranžovém laku Atacama tolik populárním na Dusteru). Oba inovované bestsellery vyzařují sebevědomí, přesto bez potřeby se předvádět. Zkrátka už to nejsou auta, která na ulici přehlédnete.

Foto: Dacia

Nová generace vozů Dacia poskočila kvalitativně zase o pěkný kus dál

Víc vám toho však v tuto chvíli oficiálně říci nemůžeme – Dacia si totiž plné odhalení nechává až na později. My však z kuloárních informací víme, že nová generace vozů stojí na moderní platformě CMF-B, která tvoří základ nového Clia nebo Capturu. Díky tomu bude mít nový Logan i Sandero přístup k těm nejmodernějším komponentám Renaultu.

Bavíme se tu nejen o dotykovém infotainmentu, moderních jízdních asistentech a dalších bezpečnostních prvcích, ale především o výkonných, a přitom úsporných a čistých motorech – litrový tříválec by měl být k dispozici s přeplňováním s výkonem 100 koní (také ve verzi s pohonem na LPG) i bez přeplňování s výkonem 65 koní, turbodieselový čtyřválec 1,3 dCi nabídne výkon 95 a 115 koní.

Foto: Dacia

Moderní technologie v podání Dacie by neměly znamenat vysokou cenovku

Přesto by si nové modely Dacia měly zachovat své tradiční hodnoty – prostornost, praktičnost, uživatelskou přístupnost, a především dostupnou cenovku. Tím Dacia uchvátila celý evropský trh a nepochybně v tom bude pokračovat. Vše potřebné se dozvíme v úterý 29. září, kdy dojde k uvolnění všech informace o trojici nových modelů. Jste zvědaví? My rozhodně ano!

Líbí se vám nová generace Dacie Logan a Sandero?
Jasně, vypadají skvěle!
71,9 %
Docela ujdou
6,5 %
Čekal jsem víc
1,4 %
Vůbec se mi nelíbí
4,4 %
Počkám si, až je uvidím naživo
15,8 %
Celkem hlasovalo 7631 čtenářů.

Reklama

Načítám