Hlavní obsah

Faceliftovaný Swift: Drobné retuše doplňují vylepšené motory

Foto: Suzuki

Suzuki Swift se dočkalo drobných retuší, přepracovaných motorů a vylepšeného hybridu se spotřebou pod pět litrů na sto

Kompaktní hatchback od Suzuki prošel drobným omlazením. Automobiloví chirurgové mu vylepšili nejen tvář, ale i motory, přičemž nezapomněli na hybridní variantu a čtyřkolku. Nejúspornější řidiče potěší, že s autem půjde jezdit po pět litrů benzinu na sto.

Článek

Od premiéry současné třetí generace Swiftu v roce 2017 uběhl už nějaký ten čas, proto se právě teď dočkal modernizace. Modelová řada 2021 lidového hrdiny od Suzuki se bude moci pochlubit drobnými retušemi designu zahrnujícími upravenou masku chladiče nebo přední i zadní světla, která budou mít již v základu LED techniku (dříve šlo o výsadu nejvyšších specifikací).

Foto: Suzuki

Diodové lampy dostane faceliftová verze už v základu

Všechny motorizace inovovaného Swiftu budou vybavené vylepšenou 12V mild-hybridní technikou s lithium-iontovou baterii o vyšší kapacitě 10 Ah (dříve 3 Ah). Jednotka posíleného startér-generátoru (ISG) produkuje až 3 koňské síly a 50 Nm k tomu, čímž ulehčuje spalovacímu motoru. S hmotností pouhých 6,2 kg je také neobyčejně kompaktní.

Ve spojení s vylepšeným motorem 1,2 l Dualjet (upravený systém dvojitého vstřikování, elektronického variabilního časování ventilů a dalších součástí) o výkonu 83 koní a 107 Nm a s manuální převodovkou dosahuje modernizovaný Swift normované spotřeby fantastických 4,1 l/100 km (WLTP)! Tento motor můžete mít i s automatem CVT, nejvyšší výbavový stupeň bude volitelně k dispozici také s pohonem 4x4.

Foto: Suzuki

Swift bude umět jezdit pohodlně pod pět litrů benzinu na sto

Rozšířena byla i nabídka výbavy, v základu se tak můžete těšit na manuální klimatizaci, mobilní konektivitu, přijímač DAB, parkovací kameru, kůží čalouněný volant, adaptivní tempomat, zatmavená zadní skla a 16palcová litá kola. Vyšší specifikace nabídnou hlídače jízdy v jízdních pruzích, pokročilý systém nouzového brzdění, upozornění na provoz za vozidlem při couvání, čtení dopravních značek a zadní parkovací senzory. V plné palbě dostanete ještě automatickou klimatizaci, bezklíčový přístup a start, teleskopicky nastavitelný sloupek řízení a blinkry ve zpětných zrcátkách.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift nabídne v základu hodně solidní výbavu

Nejlevněji modernizovaný Swift vyjde na zhruba 330 tisíc, dražší verze budou stát kolem 400 tisíc a za to nejlepší zaplatíte asi 430 tisíc korun. Ceny jsou však zatím orientační, český ceník a specifikace automobilka dosud nezveřejnila. Rozhodně ale je na co se těšit, co říkáte?

Reklama

Načítám