Hlavní obsah

Rekonstrukce Barrandovského mostu od pondělí a absurdita českých STK – Týden v Garáži

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Každý den přes Barrandovský most v Praze projede více než 140 tisíc aut. Nejdůležitější dopravní stavba v Česku tak pod těžkou vahou osobáků, náklaďáků i autobusů chátrá a už od pondělí se dočká začátku další fáze rekonstrukce, která výrazně zkomplikuje dopravní situaci v celé metropoli. Je pro řidiče reálné se na to vůbec připravit?

Článek

Nevyhnutelná rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze je tady. Už v pondělí 16. května začíná další fáze opravy nejvytíženější dopravní komunikace v našem hlavním městě i v celém Česku, která omezí provoz na mostě, a ovlivní tak dopravní situaci v celé metropoli. Klíčová dopravní stavba od svého otevření v roce 1988 postupně chátrá a její oprava je více než nutná.

Abyste se na novou výrazně komplikovanější situaci v Praze mohli připravit, už v pondělí jsme vám přinesli obsáhlý přehled všech nejdůležitějších informací – jak rekonstrukce Barrandovského mostu bude probíhat, co dalšího ovlivní, jak dlouho potrvá a kudy se tomu můžete zkusit vyhnout. Nadto jsme k tomu přidali i naše doporučení, protože by se vám mohlo hodit.

Foto: Dalibor Žák

Absurdita českých STK vyžaduje demontovat z aut ozdobné poklice plechových kol, ale nechá vás jezdit po silnicích i se špatným rozložením brzdného účinku na jednotlivá kola

V uplynulém týdnu jsme se věnovali také absurditě českých STK, jež nám prostě nedává smysl. Zaměřili jsme se na častou nutnost demontovat z plechových kol aut ozdobné poklice, aniž by technici svědomitě kontrolovali stav podvozků nebo brzd, ve špatném stavu představující problém a riziko na silnicích. Některé STK dokonce považují poklice za „vážnou závadu“, i přestože jsou konstrukční součástí auta, připevněnou kolovými šrouby k autu.

Nezapomněli jsme ani na tradiční testování nových i ojetých aut a přinesli vám test nejnovějšího Peugeotu 308 se zážehovým tříválcem 1,2 PureTech s automatem EAT8. Vyzkoušeli jsme také aktuální Volkswagen Tiguan Allspace a přiblížili vám, jak správná konfigurace zlepšuje zážitek z auta. Avantgardní nová Kia Sportage pak bohužel zklamává nedotaženou ergonomií, ale ojetý benzinový Volkswagen Caddy naopak navzdory své pověsti příjemně překvapuje.

Foto: Škoda Auto

Populární Škoda Favorit se stává novou klasikou a dlouhá cesta do zahraničí již vyžaduje pečlivou přípravu

Reklama

Související témata:
Načítám