Hlavní obsah

Kia Sportage má avantgardní design, ale taky nedotaženou ergonomii, říká Honza Koubek

Video: Honza Koubek

 

Auto, které na ulici opravdu nepřehlédnete. Konzervativní zákazníci kroutí znechuceně hlavou, ale Kia má dost odvahy, aby mohla podobné kousky zkoušet. Nová Kia Sportage přiváží design, který se postupně bude přenášet i na další modely, byť možná v mírnější formě.

Článek

Jak moc budou odvážní zákazníci, to se ukáže z prodejů. Kromě designu je ale Sportage vlastně poměrně tradiční crossover. Platformu si bere z většího modelu Sorento, v porovnání se svou vlastní předchozí generací je tedy tužší, pevnější a lehčí. Umí nabídnout čistě spalovací, mild hybridní i plug-in hybridní pohonné řetězce a disponuje plnou škálou jízdních asistentů.

Interiér je také na první pohled o třídu lepší, dominuje mu širokánský displej sdružující palubní přístroje a infotainment. Škoda, že chybí hardwarový ovladač, dotykové ovládání je za jízdy nepřesné a displej se snadno umatlá – stejně jako plochy lesklého černého plastu na středové konzole a ve dveřích, které navíc rády přitahují zrnka prachu. A to není jediný ergonomický problém, který mě na palubě nové Sportage čekal. Další poznatky se dozvíte ve videu!

Reklama

Načítám