Hlavní obsah

Práce dálničních stíhačů a jízda s modernizovanou Škodou Karoq – Týden v Garáži

Foto: Jan Majurník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá práce policejních stíhačů, kterých se na našich dálnicích bojí snad všichni rychle jedoucí řidiči? Využili jsme příležitosti a usedli do speciálního Superbu pro skrytý dohled, abychom strávili čas s dálniční hlídkou a seznámili se s jejími aktivitami. Zapomeňte na adrenalinové honičky a parádní destrukce karavanů z televize, protože realita vypadá jinak.

Článek

Televizní seriál Kobra 11 jsme v minulosti sledovali i v Česku. Ukazoval nám každodenní rutinu německých dálničních policistů jako adrenalinovou zábavu, při níž není o vysokou rychlost při chytání padouchů nouze, ale jaká je realita policejních stíhačů v tuzemsku? V uplynulém týdnu jsme vám v našem seriálu „Den s řidičem“ přinesli reportáž z českých Superbů pro skrytý dohled, abychom zjistili, jak vypadá skutečnost.

Policejní řidič speciálního Superbu nám také vysvětlil, jak složitá cesta vede za volant policejního stíhače. Hlavním posláním nejrychlejších policejních aut v Česku totiž nejsou „honičky“ s řidiči překračujícími rychlostní limity, ale dohled nad bezpečností každodenního provozu. Během naší chvíle v policejním speciálu nás navíc napadla otázka, která nás vrací k dětským snům a můžete na ni odpovědět v naší anketě.

Chtěli byste se stát řidičem policejního stíhače?
Jasně! Vždycky jsem chtěl pracovat u policie
23,7 %
Ano, ale mě by nechtěli. Já bych jim z toho tu Kobru 11 udělal
9,7 %
Ne, je mi lépe na mé straně zákona
66,6 %
Celkem hlasovalo 558 čtenářů.

V minulých dnech jsme vám již tradičně přinesli i naše dojmy z nových, ojetých i kultovních aut. Pořádně jsme prozkoumali modernizovanou Škodu Karoq s bohatší výbavoudefinitivně jsme se rozloučili s odcházejícím Volkswagenem Amarok 3.0 TDI v terénní úpravě Delta4×4. Jako ojetinu jsme pro vás prověřili populární Volkswagen Multivan T6.1. Ze světa kultovních klasik vám představujeme unikátní japonskou limuzínu Toyota Century.

Foto: Lukáš Volšický

Dvanáctiválcová Toyota Century přijela na pražskou náplavku až z domácí země vycházejícího slunce. Nejprestižnější limuzína od Toyoty je japonskou alternativou k britským Rolls-Roycům

Letošní letní prázdniny jsou navíc v plném proudu a nadšenci do kempování už vyrazili nebo se teprve chystají za dobrodružstvím do přírody. Pokud vás láká volnost cestování s karavanem, ale vystačíte si s něčím malým jen na přespání, představujeme vám levný terénní karavan Panzer 250 za přibližně čtvrt milionu korun. Říkáte, že vás láká něco stylovějšího? Seznamte se se vzácným americkým obytným vozem GMC Jimmy Casa Grande z roku 1977.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám