Hlavní obsah

Kupé-crossovery nemusí stát miliony. Arkana od Renaultu neudělá ostudu, jen kdyby pořád nepípala

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už i Renault chce svým zákazníkům nabídnout stylový kupé-crossover. Pod líbivým kabátem Arkanu se navíc skrývá zajímavá hybridní technika a možná až překvapivě praktický interiér. Není to ale všechno bez výhrad…

Článek

Full-hybridní pohon řadí Arkanu mezi první elektrifikované modely Renaultu. Stylová karoserie zase chce zaujmout příznivce kupé-crossoverů, kteří až dosud mohli leda pokukovat po obtížně dostupných výrobcích prémiových značek. A do toho všeho Arkana nabízí poměrně dost místa na zadních sedačkách i relativně prostorný kufr.

Zní to všechno celkem pozitivně, ale našly se i nedostatky. Arkana neustále pípá a mnohdy není vůbec jasné, proč vlastně akustický signál zazněl. Na palubní desce se nic nerozsvítí, nikde se neobjeví žádné hlášení. Infotainment je sice rychlý, ale najít v něm například vypínání hlasového upozornění, že vjíždíte do slepé ulice nebo na dálnici (kdybyste si náhodou nevšimli) se mi ani po týdnu nepodařilo. Kvalita některých částí interiéru navíc nedosahuje očekávané výše – i některé menší a levnější Renaulty jsou na tom lépe, což u modelu, který má být vlajkovou lodí řady SUV, trochu zamrzí.

Je to vážně takový problém a funguje aspoň full-hybridní pohon? To už se dozvíte ve videu…

Reklama

Načítám