Hlavní obsah

Kam o víkendu? Česko láká na sraz veteránů a testovací jízdy na Jawách, Slovensko na závody mopedů

Foto: Jakub Deml

Hledáte zábavu na nastávající víkend? Výjimečně pro vás máme tipy na zajímavé akce v obou zemích bývalého Československa. V Česku se bude konat zajímavý sraz klasických evropských i amerických veteránů a jejich moderních pokračovatelů a testovací jízdy na motocyklech Jawa. Na Slovakia Ringu se uskuteční sraz veteránů a netradiční závod mopedů.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Summertime 2022

Osmiválce, rock ‚n‘ roll a dobré jídlo a pití. Muzeum amerických veteránů JK Classics v Lužné v okrese Rakovník o nastávajícím víkendu pořádá sraz Summertime 2022 pro všechny nadšence do klasických aut. V sobotu 9. července se u jednoho z nejhezčích českých muzeí sjedou nadšenci a majitelé evropských i amerických veteránů a novodobých amerik.

Foto: Michal Sakař

Muzeum severoamerických vozů JK Classics je jednou z nejhezčích automobilových expozicí v Česku

Pořadatelé při zahájení letošní letní sezóny lákají na obrovské množství nádherných aut, soutěž o „nej káru srazu“ i nevšední výlet na letiště v Rakovníku s možností proletět se ke Křivoklátu. Samozřejmostí je i možnost prohlídky expozice muzea, v současnosti čítající přibližně 90 nejzajímavějších a nejluxusnějších vozů z Ameriky.

Veteráni na Slovakia Ringu

Jste našimi čtenáři ze Slovenska, ale přejíždět přes celé Česko na lákavý sraz klasických aut je pro vás přílišná zajížďka? O víkendu navštivte závodní okruh Slovakia Ring, kde se v sobotu 9. července koná sraz veteránů. Sobotní den si navíc můžete zpříjemnit i návštěvou sousedícího vojenského muzea nebo zoologické zahrady Malkia Park. Eventuálně se můžete podívat na závod, jaký se nejezdí každý víkend.

Dvanáctihodinovka mopedů na Slovakia Ringu

Součástí sobotního veteránského srazu na Slovakia Ringu totiž bude i vytrvalostní dvanáctihodinovka populárních Babett, Stadionů a dalších šlapacích mopedů. Nadšenci do nejpomalejších motorek se utkají na motokárovém okruhu a budou startovat již v ranních hodinách. Organizátoři slibují, že bude na co koukat, protože stroje v kategorii „Speciál“ jezdí rychlostí až 100 km/h! Nebude tedy nouze o předjíždění, dramatické situace i pády.

Foto: Lukáš Volšický

Chcete si vyzkoušet moderní Jawy? Testovací jízdy na Vysočině pro vás budou příležitostí

Testovací jízdy na motocyklech Jawa

Jste Češi a chcete se na motorkách raději svézt? Motorkářský doupě ve spolupráci se společností Jawa Moto vás zvou na testovací jízdy všech nabízených motocyklů Jawa na Vysočinu do Motorkářskýho doupěte a sídla motorkářského rádia Bikers Radio Doupe. Testovací jízdy na motocyklech Jawa se budou konat v sobotu 9. i neděli 10. července na vybrané trase v okolí Humpolce od 10 až do 17 hodin.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám