Hlavní obsah

Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily

Foto: Jan Majurník

Cena je zajímavá, ale pouze na jeden kus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro někoho je motto „dodělej si sám“ zlým snem, zatímco jiný v něm vidí možnosti seberealizace a aplikace českého kutilství. Terénní obytný karavan Panzer 250 je připraven pro nenáročné dobrodruhy, případně čeká na vylepšení šikovným řemeslníkem. Tak či onak má jednu obří přednost – je cenově dostupný.

Článek

Ani pět set tisíc korun, ani čtyři sta tisíc korun, dokonce ani tři sta tisíc korun nestojí na snímcích zachycený obytný terénní karavan Panzer 250.

Foto: Jan Majurník

Karavan je postavený na terénním podvozku

Přípojné brzděné vozidlo s pomocným kolem Al-Ko se pyšní zvýšeným terénním podvozkem, pneumatikami s hrubým vzorkem a ozdobnými kryty disků. Po krátkém hledání zvenčí ještě objevíte externí sprchu, úložný box vpředu a boční markýzu o rozměrech 2 000 × 3 000 mm.

Po otevření zadní části na vás vykoukne skromná kuchyňka, jíž dominuje dvouplotýnkový plynový vařič, dřez s tekoucí vodou i 20litrovou nádrží a prostor např. pro lednici. Nahoře pak najdete úložné prostory, opět vyrobené ze dřeva.

Foto: Jan Majurník

Skromná kuchyňka nabídne dva plotýnkové plynové vařiče a dřez

Detailní zkoumání odhalí určité výrobní tolerance, kdy pár centimetrů sem a pár centimetrů tam není považováno za vadu. Ani slícování nelze místy označit za perfektní, přičemž není výjimkou narazit na nezačištěné hrany. Na to všechno se sice u levného karavanu moc nehraje, nicméně je fér to zmínit.

Uvnitř okamžitě zaujme dřevěný nábytek, okna, vnitřní diodové osvětlení i odkládací prostory, zatímco na níže položené podlaze si hoví postel o rozměrech 1 500 × 2 000 mm. Jinak tu nic dalšího není, což nahrává domácímu kutilovi, čímž ovšem nekončíme.

Foto: Jan Majurník

Postel má rozměry 1 500 × 2 000 mm

Tento tepelně izolovaný karavan s vnějšími diodovými světly nemá vlastní baterii ani vytápění, takže s ním buď musíte bydlet pouze v kempu, připojeni do klasické sítě, kterou měnič konvertuje na 12voltovou palubní síť, anebo se znovu vrhnout do víru dodělávek.

Už vás nebudeme napínat, vystavený kousek se sedmipinovou zásuvkou a vší vypsanou výbavou vyjde na 219 000 Kč bez daně, což je 264 990 Kč s daní. A to je na obytný přívěs, byť celkem holý, cena slušná. Pro českého kutila akceptovatelná. Více pak prozradí web prodejce townout.cz.

Foto: Jan Majurník

Akční cena je necelých 265 tisíc s daní, další kusy pak vyjdou na skoro 326 tisíc s DPH

Nutno podotknout, že se akční cena týká jen onoho jednoho kusu, který jsme náhodou objevili na srazu „Vše na kolech 2022“, konaném v Kostelci nad Černými lesy ve Středočeském kraji. Běžně (podobně nakonfigurovaný) Panzer 250 vyjde na 269 000 Kč bez DPH, tedy na 325 490 Kč s daní.

Karavan pojmenovaný jako nějaký tank určitě neplatí za top prvotřídní výrobek obytného inženýrství. Vyrábí se v Turecku a je na něm znát tlak na nízkou cenu. Z toho důvodu nebude určitě pro každého, nicméně jakmile se jej ujme nějaký kutil, má možnost si za rozumně peněz postavit slušnou obytku. Solidní základy jsou, zbytek je o šikovnosti dodělavatele.

Reklama

Načítám