Hlavní obsah

Ukažte, jak znáte slavné italské Ferrari. Zkuste uspět v deseti otázkách našeho kvízu

Foto: Ferrari

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná italská automobilka Ferrari v letošním roce oslavuje 75. výročí založení. Extrémně drahá, rychlá a nejčastěji červená sportovní auta se vzpínajícím se hřebcem ve znaku fascinují nadšence už od dětství.

Článek

Inspirovali jsme se příležitostí a připravili pro vás speciální kvíz, v němž si můžete ověřit vaše znalosti kultu značky. Uspějete?

1. Italské Ferrari je legendární pro charakteristickou červenou barvu. Víte, jak se jmenuje nejslavnější červený odstín ze vzorníku továrny?
Foto: Ferrari
2. Enzo Ferrari se se světem rozloučil puristickým supersportem, o kterém mluvil jako o „definitivním Ferrari“. Vzpomenete si, jak se jmenuje?
Foto: Ferrari
3. Jak továrna říká individualizačnímu programu pro nejnáročnější zákazníky, vyžadující speciální konfigurace svých vozů?
Foto: RM Sotheby's
4. Domácím závodním okruhem automobilky Ferrari je testovací okruh:
Foto: Ferrari
5. Jedno z nejslavnějších klasických Ferrari a současně i historicky nejdražších aut na světě se jmenuje:
Foto: Tomáš Hyan
6. Ferrari 458 Italia je jedním z moderních modelů s tradičním typovým označením značky? Víte, na co odkazuje číslovka „458“?
Foto: Ferrari
7. Michael Schumacher je nejúspěšnějším jezdcem Formule 1 za stáj Ferrari. Víte, v jakém roce získal první titul mistra světa s ikonickým červeným monopostem a současně i titul konstruktérů pro tým?
Foto: Ferrari
8. Kabriolet California byl pro velkou skupinu novopečených majitelů Ferrari prvním vozem značky. Víte, s jakým důležitým prvenstvím moderní éry přijel na trh?
Foto: Ferrari
9. V dnešních dnech si Ferrari navrhuje design vozů tzv. „in-house“, ale v minulosti spolupracovala s jedním z nejslavnějších italských designových studií. Jaké studio to bylo?
Foto: Ferrari
10. Ferrari 612 Scaglietti je v současnosti jedním z nejlevnějších moderních dvanáctiválcových Ferrari. Víte, jaké bylo jeho specifikum v době prodeje?
Foto: Ferrari

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další kvízy plné rozličných témat čekají, až je objevíte. Jejich seznam najdete ZDE, tak neváhejte a otestuje si své motoristické znalosti.

Reklama

Související témata:
Načítám