Hlavní obsah

Koukli jsme se na zoubek zdražování aut a projeli se Jeepem Willys – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Je tu poslední lednový víkend, nový rok nám začíná utíkat před očima a my vám přinášíme naše pravidelné týdenní shrnutí. V uplynulých pracovních dnech jsme se věnovali zdražování na českém trhu s novými auty a současně jsme hledali i výhodné nabídky. Zjistili jsme, že můžete „ušetřit“ i nákupem dražšího auta. A Hyundai u nás uvádí do prodeje dvě zvýhodněná SUV.

Článek

Zdražování je všude okolo nás. V obchodech sledujeme rostoucí inflaci, účty za energie jsou až absurdní a problémy s narůstajícími cenami se nevyhýbají ani automobilovému průmyslu. Mladoboleslavská Škoda Auto v minulém týdnu oznámila plošné zdražení všech svých modelů a přepisování ceníků se věnují i další značky prodávající nová auta na našem trhu. I když to však působí hrůzostrašně, dnešní situace není tak špatná, jak se na první pohled zdá.

Nejnovější zdražení škodovek o desítky tisíc je u některých modelů vážně vysoké, ale automobilka se rozhodla vám to kompenzovat vylepšením výbav. U některých modelů tak nově získáte luxusnější výbavu už v základním provedení za výhodnějších podmínek. To nás inspirovalo, abychom v uplynulém týdnu otevřeli ceníky a seznámili se s realitou. A zjistili jsme, že u jistých škodovek nově získáte hodnotnější vůz za relativně malý příplatek oproti původním cenám, nebo dokonce levněji. Kompletní přehled najdete v našem článku.

Foto: Tomáš Kopečný

Nejvýraznější zdražení škodovek se projevuje u Škody Kodiaq. Vylepšenou výbavu však můžete získat mnohem výhodněji, než se nejprve zdá

A zatímco ve Škodovce zdražují, konkurenční Hyundai zlevňuje. Populární modely Tucson a Bayon v uplynulém týdnu představil v nových zvýhodněných edicích. Tucson Freedom a Bayon Play teď koupíte se zvýhodněním v řádu desetitisíců korun a budou vybaveny solidní výbavou, díky níž si budou dobře zachovávat hodnotu. Seznamte se s nejnovějšími zvýhodněními korejské značky na českém trhu a zjistěte, co všechno spolu se zvýhodněním získáte.

Už tradičně jsme se věnovali i vaší edukaci. Aktuální venkovní teploty se v Česku pohybují okolo nuly, a protože spousta lidí v dnešním uspěchaném světě potřebuje naskočit do auta rychle vyjet, připravili jsme pro vás doporučení, jak rychle a pohodlně očistit skla vašeho auta od námrazy. Přinesli jsme vám také doporučení, jak zabránit dalším zmařeným životům na železničních přejezdech a vysvětlujeme vám co dělat, když na nich uvíznete a blíží se vlak.

Foto: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Zůstat viset na železničním přejezdu je noční můra všech řidičů, ale nezapomeňte, že závora není zeď

Letošní leden už je skoro za námi a těsně před koncem měsíce se v Česku představily dvě zásadní novinky, jejichž názvy se vám mohou plést. Nejnovější generace Opelu Astra se u nás začíná prodávat i jako praktičtější rodinné kombi Sports Tourer, přičemž nabízí kufr o objemu 608 litrů za základní cenu těsně pod 600 tisíc korun. Druhou významnou lednovou novinkou je zahájení prodeje nového Renaultu Austral, za který si sice připlatíte, ale už v základu bude s bohatou standardní výbavou.

S nejnovějším Renaultem na našem trhu jsme se už dokonce svezli a v uplynulém týdnu jsme vám přinesli naše první jízdní dojmy. A když už jsme se v našem pravidelném týdenním shrnutí přiblížili k redakčním testům, pojďme s nimi pokračovat. Začátkem týdne jsme vám představili benzinové BMW X1 xDrive23i, novou hybridní Toyotu Prius, benzinový Opel Astra 1.2 Turbo v nejvyšší výbavě a zahájili jsme náš dlouhodobý test elektrické Škody Enyaq iV 80.

Foto: Lukáš Kukla

Která Dacia je tou lepší pro vás? Je to populární Duster, nebo nový Jogger?

Skvělou užitnou hodnotu za přijatelnou cenu vám pak nejlépe nabídne dvojice Dacií. Postavili jsme proti sobě populární Duster a nový Jogger a hledali jsme odpověď, která z nich je lepší pro rodinu a která je lepší na silnici nebo v lese. Zájemcům o ojetiny jsme přiblížili ojetý Opel Crossland X a nadšencům do historických aut a vojenství jsme ukázali opravdovou specialitu – legendární Jeep Willys, který pomáhal s osvobozením Plzně na konci druhé světové války.

Reklama

Související témata:
Načítám