Hlavní obsah

Nejoblíbenější Škoda Fabia je ta první – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Fabia je jedno z nejoblíbenějších aut v Česku, protože za rozumné peníze přináší spoustu muziky (a klidně rovnou celý orchestr v neobyčejně praktické verzi kombi). Jenže která ze tří dostupných generací je ta nejoblíbenější? Na to jsme se zeptali právě vás…

Článek

Češi nedají na Škodovky dopustit (tedy až na tu část národa, která je z osobních důvodů nesnáší) a kompaktní Fabia je hned po rodinné Octavii tím nejdůležitějším tuzemským modelem – každý rok se v Česku prodá kolem 20 tisíc kusů modelu Fabia a Fabia kombi, což je skutečně úctyhodné číslo.

Škoda Fabia si svou oblibu zaslouží. Možná to není nejlepší auto na světě (to ale taky nikdo netvrdí), nicméně v tom, co nabízí a dělá, je skutečně upřímná – dostatečně prostorná, dostatečně praktická (Simply Clever prvky ukazují, že v automobilce skutečně přemýšlí o tom, jak budete auto používat), dostatečně vybavená, dostatečně pohodlná, dostatečně úsporná a nestojí majlant (i když ceny českého zastoupení jsou s ohledem na domácí popularitu Škodovek poněkud nadstřelené). Zkrátka povedené kompaktní auto, co si na nic nehraje.

Foto: Škoda Auto

Škoda celkem vyrobila více než 4,5 milionu Fabií

Jenže kterou Fabii máte nejraději? Od jejího představení v roce 1999 totiž vznikly již tři generace a ta čtvrtá už je celá nedočkavá, aby se také mohla ukázat světu (stane se tak v květnu). Proto jsme se vás zeptali, kterou z nich máte nejraději, a výsledky ankety byly naprosto jednoznačné…

Ale než se na ně podíváme, rádi bychom vás upozornili na ty nejlepší články, které jste si v uplynulém týdnu mohli v Garáži přečíst. Předně s vykukujícím sluncem, rostoucími teplotami a osychajícími silnicemi začíná sezona motorkářů, proto jsme vám radili, jak s nimi na silnici nejlépe vyjít. Také jsme si na dlouhodobý test vypůjčili novou indickou Jawu 300 CL, takže vám o ní budeme pravidelně přinášet zprávy. Navíc jsme vám dali příležitost otestovat, jak velcí jste znalci historických Škodovek, upozornili jsme vás na platbu pojistného podle skutečného ročního nájezdu, přinesli jsme vám příběh českých přívěsů a návěsů PANAV a projeli speciálně upravený Land Rover Defender, na který bude přezbrojovat česká policie a armáda.

Foto: Škoda Auto

Čtvrtá Fabia se nám ukáže v celé své kráse již v květnu

Teď ale zpět k anketě o nejoblíbenější generaci Škody Fabia – podle dosavadních výsledků u vás s přehledem vítězí první generace (hlasovala pro ni skoro polovina čtenářů), jež byla pro automobilku zlomová. Velké obliby se dočkala také povedená třetí generace a skoro čtvrtina čtenářů se těší na chystanou čtvrtou generaci, která má přinést velký pokrok. Naopak nejméně oblíbená je generace druhá, kterou má ráda méně než desetina našich čtenářů.

Nesouhlasíte s výsledky ankety? Chcete hlasování zvrátit? Tak klikejte v anketě, případně pište své názory do komentářů v diskusi!

Jaká je vaše nejoblíbenější generace Škody Fabia?
1. Fabia (1999–2007)
53,8 %
2. Fabia (2007–2014)
9 %
3. Fabia (2014–2021)
19,2 %
Už se nemůžu dočkat té čtvrté!
18 %
Celkem hlasovalo 8743 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám