Hlavní obsah

Nejlépe hodnocené kempy v Chorvatsku: Ideální pro ty, kdo procestovali celé Česko

Foto: Camp Kovačine

Znáte některý z těchto skvěle hodnocených zahraničních kempů? Napište nám do diskuse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Kempování je oblíbený způsob cestování. Mnohdy je to z důvodu pocitu volnosti a svobody, někomu z nás pomáhá evokovat vzpomínky na dětství, někdo uvítá zase možnost různých sportovních aktivit. Znáte některý z těchto nejlépe hodnocených kempů v Chorvatsku?

Článek

Před časem jsme probrali ty nejlepší kempů v Česku. Dalo to dost práce, ale po úspěchu článku jsme se rozhodli podobným stylem pátrat po nejlépe hodnocených kempech v Čechy milované destinaci – kde jinde než v Chorvatsku.

Přinášíme výběr pěti nejlépe hodnocených kempů v Chorvatsku. Při výběru jsme brali v potaz nejen samotné hodnocení z webu Booking.com nabízejícího ubytování, ale i jejich počet:

Camping Park Umag

Chorvatské přístavní město Umag je nesmírně příjemné místo pro zasloužený odpočinek (což víme dokonce i z vlastní zkušenosti). Vítáni jsou jak karavanisté, tak příznivci stanování, poklidné prostředí je navíc jako dělané pro vycházky či grilování.

Kdo nechce přes dovolenou vyjít z formy, pro toho tu jsou rozsáhlá prostranství a cesty pro kondiční běhání – každý Chorvat by vám však řekl, že Umag je proslavený zejména tenisem, takže zabalením rakety rozhodně nic nezkazíte. Nechybí hřiště na fotbal, basketbal či volejbal a nespočet vodních sportů jako šlapadla, windsurfing nebo kánoe. Pro děti jsou tu všudypřítomná hřiště s upravenou trávou či různé vodní aktivity, služby jako umývárny se sprchami jsou samozřejmostí.

Camping Straško

Kemp Straško nabízí jednak klasické kempování v obytných vozech, rovněž ale i v poslední době oblíbený tzv. „glamping“, což je spřežka slov „camping“ a „glazur“. Jde tedy o kempování ve stanech připomínajících chatky s dříve nemyslitelně bohatým vybavením.

Slovo, které shrnuje povahu chorvatského kempu Straško, by patrně byla různorodost. Je tu nesmírný výběr aktivní i pasivní relaxace – nadšenci mohou vyzkoušet potápění, fotbal, jógu či plavání v bazénu se sladkou vodou, kde se nacházejí i dětské atrakce. V kempu Straško probíhá rovněž bohatý doprovodný program za pomoci animátorů, děti potěší maskoti nebo vláček inspirovaný slavnou modrou mašinkou.

Camp Kovačine

Kemp Kovačine na ostrově Cres je rájem pro obytné vozy – je tu doslova nespočet parkovacích míst lemovaných olivovníky. Kdo však nevlastní obytný vůz nebo nepřemýšlí o jeho zapůjčení, pro toho existuje varianta – ať už v podobě krásně upravených mobilních domů, klasických stanů, případně v místním penzionu Tamaris.

Tento kemp patrně z našeho výběru o prsa vítězí nad lokalitou v Umagu, co se týče malebnosti – ostrov Cres nabízí výjimečné scenérie a je vynikající pro výlety na kole či pěší turistiku, kde doporučujeme hradby na samém vrcholu ostrova. To však není vše – k dispozici je krásná restaurace s čerstvými plody moře, sladkovodní bazén s velkou skluzavkou, posilovna, volejbalové hřiště, potápění či vodní sporty.

Lanterna Premium Camping Resort

Resort Lanterna se nachází na poloostrově Istria v bezprostřední blízkosti malebné přírody se skvělým přístupem do moře – navíc se nachází v zálivu, takže v okolí panuje klid. Společnost na stránkách zmiňuje přizpůsobení horentnímu zájmu ze strany turistů, a tak navýšila kapacity bazénů, umýváren a dalších služeb.

K dispozici jsou restaurace, stánky, nespočet bazénů s tobogány, wi-fi připojení zdarma a několik hřišť, z nichž jedno je věnováno také psům. Ubytovat se lze v apartmánech, v mobilních domech, obytných vozech a v daných místech se dá i stanovat.

Polidor Family Camping Resort

Za zmínku rozhodně stojí i rodinný kemp Polidor. Lokalitou se opět nacházíme na poloostrově Istria, tentokrát pouhých 10 minut cesty autem na jih od známého města Poreč. Ubytování je tu opět formou glampingu, tedy ve stanech s dřevěnou podsadou s nádechem luxusu a moderny, a to včetně klimatizace. K dispozici jsou však i krásně upravené mobilní domy.

Kemp nabízí skvělý přístup k pláži, v areálu se nacházejí i plavecké bazény, u obou vodních ploch se pak nacházejí bary pro vychlazené osvěžení. Nechybí tu rovněž tobogány a další atrakce, vítané jsou i oddělené dětské umývárny nebo ty s bezbariérovým přístupem.

Znáte některý z těchto kempů, nebo jste už stihli procestovat všechny z nich? Že znáte lepší? Pochlubte se v komentářích!

Reklama