Hlavní obsah

Nejlepší autokempy v Česku: Máme pro vás 10 nejlépe hodnocených míst

Foto: Kemp Letní Den

Hodnocení jednotlivých kempů je jen velmi těsné, což poukazuje na fakt, že české kempy šly za poslední dobu s kvalitou velmi slušně nahoru.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všude dobře, doma nejlíp. Přísloví, které nás učili už snad od mateřské školy, má v posledních letech má čím dál větší váhu. Občas je zkrátka lepší to zahrát jak se říká „na jistotu“ a vyrazit za zaslouženým odpočinkem do destinací nacházejících se v našich luzích a hájích – vybrali jsme 10 nejlépe hodnocených českých autokempů.

Článek

Abychom byli úplně přesní, jde o deset nejlépe hodnocených autokempů na základě recenzí uživatelů na webu Firmy.cz. Pro vyšší relevantnost výběru jsme také vybrali jen ty autokempy, které byly recenzovány alespoň dvacetkrát.

1. Kemp Matyáš

Dlouhodobou kvalitu si drží Kemp Matyáš, který aktuálně drží špičkové hodnocení 4,9 a vyšplhal se tak oproti loňsku až na první místo. Nachází se u Vraného nad Vltavou, v bezprostřední blízkosti vodní nádrže Vrané. Nabízí ubytování ve čtyřlůžkových chatkách a stání jak pro osobní auta a karavany, tak i prostor pro stanování. K dispozici je půjčovna kol či motorových člunů. V kempu jsou vítáni psi, nechybí přirozeně ani možnost stravování nebo wifi připojení k internetu.

2. Tábořiště Svitačka

Výborné hodnocení 4,9 si vysloužil také přírodní autokemp Tábořiště Svitačka, ležící 100 km severovýchodně od Prahy. Nekomerční autokemp Svitačka kombinuje výhody klasických tábořišť s vybavením 21. století. Nachází se v těsné blízkosti zříceniny hradu Trosky a na výběr je z ubytování ve stanech, karavanech či obytných vozech. Fajnšmekři si však mohou pronajmout také indiánské týpí.

3. Camping Rožnov

Jen o chlup pozadu je s vynikajícím hodnocením 4,8 za prvními dvěma kempy Camping Rožnov. Kemp na samém úpatí hory Radhošť v Beskydech nabízí velkou škálu možností ubytování – luxusní apartmány, chatky, tzv. „hobithomy“, romantické lesostany či bungalovy. Je tu dostatek místa jak pro osobní, tak obytné vozy či karavany, případně stany. K dalším službám patří Wi-Fi připojení, platba kartou, klimatizace, stravování a další.

4. Kemp Kraskov

Do nejužšího výběru se probojoval i Kemp Kraskov s hodnocením 4,7, který se nachází u obce Třemošnice, zhruba 20 km jihozápadně od Chrudimi. Díky faktu, že leží v bezprostřední blízkosti rybníku Peklo, je vhodný nejen pro rodiny s dětmi, pejskaře či seniory, ale dokonce i rybáře – na místě se dokonce dají pořídit rybářské povolenky. Součástí areálu s dětským hřištěm je i kuchyňka, psi jsou tu vítáni a nechybí ani Wi-Fi.

5. Autokemp Nýrsko

Loni držel dělené první místo s kempem Matyáš, i letos se díky výbornému hodnocení 4,7 drží mezi nejlepšími. Autokemp Nýrsko nabízí ubytování jak v chatkách, tak ve vlastních karavanech či stanech. V areálu je restaurace s terasou, k vyžití je tu jak sportoviště, tak i dětské hřiště, plavecký bazén i brouzdaliště.

K dispozici jsou přípojky pro karavany a wifi připojení k internetu. Západočeský kemp nabízí čtyřlůžkové i pětilůžkové chatky, druhé jmenované lze rozdělit na dvě samostatné části. K dalším službám patří wifi připojení, platba kartou či bezbariérový přístup, psi jsou vítáni.

6. Camp Velkopařezitý

Největší výhodou Campu Velkopařezitý bude patrně jeho variabilita – sem totiž můžete zavítat jak se stanem či karavanem, tak si rezervovat ubytování v chatkách s vlastním sociálním zařízením. Součástí kempu s aktuálním hodnocením 4,6 je penzion s velkou společenskou místností s krbem nebo hostinec, kde vaří domácí kuchyni a točí pivo Bernard.

7. Autokemp Třeboň

Autokemp Třeboň díky hodnocení 4,6 rovněž patří k již známým kempům, které se v našem výběru udržely i v roce 2023. Nachází se v bezprostřední blízkosti Opatovického rybníka a nabízí ubytování ve dvou, tří a čtyřlůžkových chatách, případně ve vlastním stanu či přívěsu. Součástí areálu je restaurace se společenskou místností, Wi-Fi připojením a venkovní terasou.

8. Autokemp Jindřiš

Autokemp Jindřiš se nachází pouhých 5 km od Jindřichova Hradce. Nabízí ubytování ve vlastních stanech či karavanech. Součástí tohoto bezbariérového kempu hodnoceného známkou 4,5 z 5 je rovněž rybník, v prostorech kempu je wifi připojení a pro psy je tu vstup povolen.

9. Autokemp Dolní Morava

Zejména mezi lyžaři jde o vyhledávané místo pro aktivní odpočinek, Dolní Morava však má co nabídnout i v létě, o čemž svědčí solidní hodnocení 4,5 hvězdy Autokempu Dolní Morava. Kemp nacházející se v Pardubickém kraji je rozdělen na parcely o velikostech 60, 80 a 100 m2, přičemž každá z nich má k dispozici elektropřípojku. Služby zahrnují sociální zařízení, sprchy, kuchyňku, Wi-Fi či velké parkoviště. Lze platit kartou a psi jsou tu vítání.

10. Kemp Letní Den

Tento velmi pěkně zařízený mladý kemp se netají tím, že je zaměřený především na rodiny s dětmi. Kemp Letní Den se skvělým hodnocením 4,4 nabízí bezbariérové ubytování ve stanech, karavanech či chatkách. Součástí areálu je restaurace, bazén a dětské brouzdaliště. Okolí je vhodné turistiku, cykloturistiku a jiné sporty.

Výběr deseti nejlépe hodnocených autokempů v Česku se tedy od loňského roku poměrně dost změnil. Kam byste za odpočinkem vyrazili vy? Našli jste si jasného favorita, nebo vás zaujalo více kandidátů? Máte s některým z kempů zkušenosti, případně byste doporučili nějaký další? Račte se s námi podělit v komentářích.

Reklama

Načítám