Hlavní obsah

Fenomén Fabia a (ne)povinnost zimáků – Tento týden v Garáži

Foto: Michal Jirák

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo, proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Tento týden jsme se velmi detailně zaměřili na současnou generaci Škody Fabia, kterou můžete sehnat poměrně lacino jako novinku, ale také jako dostupnou ojetinu. Měli byste si ji pořídit?

Vedle toho jsme také vyzkoušeli velmi úspornou Škodu Scala na CNG, podívali se do kufru Mitsubishi Eclipse Cross, zjistili, jak si povede oblíbený Ford Puma v dlouhodobém testu, a pořádně prohnali dva sporťáky – nedávno modernizovaný Jaguar F-Type s osmiválcem a ojeté atmosférické Porsche 911.

Poradili jsme vám:

Ze zákona platí od listopadu povinnost mít na autě nazuté zimní pneumatiky. Ale v jakých situací je skutečně musíte mít, a kdy se bez nich naopak obejdete? A kdo by měl po zemědělcích uklízet zablácené silnice?

Trhák týdne:

Foto: Škoda Auto

Výroba Superbu se z Kvasin stěhuje na sousední Slovensko

Výroba Škody Superb a VW Passat se nakonec nepřesune do Turecka, ale na sousední Slovensko, jak potvrdil samotný šéf koncernu Herbert Diess.

Horké novinky:

A co ještě?

Foto: Tomáš Hyan

Jedna z dochovaných sanitek IMV 1000 vystavená na akci Legendy 2017 v pražských Bohnicích

Tomáš Hyan připomněl historii jugoslávských sanitek a minibusů IMV 100, Honza Koubek netradičním způsobem otestoval obytný vůz VW Grand California, Martin Žemlička přinesl detaily o speciální komoře automobilky Škoda, která rozpaluje elektromobily, a Martin Jánský připomněl, že život je příliš krátký, abychom jezdili nudnými auty.

NESMÍTE MINOUT:

Před pár týdny jsme vyzvali čtenáře, aby nám poslali fotky svých aut s vysokým nájezdem – a sešly se nám skutečně nádherné kousky s úctyhodným počtem kilometrů na počítadle! Podívejte se sami… připojíte se i vy?

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám