Hlavní obsah

Nejslavnější superauta z 90. let: Vyzkoušejte si v kvízu, co všechno víte o legendách zlaté éry

Foto: RM Sotheby's

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V devadesátých letech zažíval trh s exkluzivními a vysoce výkonnými supersportovními auty zlatou éru, protože milionáři milovali extrémně rychlou jízdu a většina tehdejších nejrychlejších aut na světě přicházela ze světa motorsportu. To nás inspirovalo, abychom pro vás sestavili kvíz s nejslavnějšími superauty z devadesátek. Vyznáte se v nich?

Článek
1. V roce 1995 se s ikonickým znakem maranellské továrny představil exkluzivní supersport Ferrari F50, navazující na legendární Ferrari F40. Vzpomenete si, jaké měl srdce?
Foto: RM Sotheby's
2. Proč se ve jméně supersportu Bugatti EB110 objevila zrovna číslovka 110?
Foto: RM Sotheby's
3. Prvotní Porsche 911 GT2 (993) vychází ze závodního speciálu a pro své brutální jízdní vlastnosti má slavnou přezdívku. Jakou?
Foto: RM Sotheby's
4. Lamborghini Diablo bylo prvním silničním supersportem automobilky, který…
Foto: RM Sotheby's
5. Britský McLaren F1 se pořádně zapsal do automobilové historie, když se v roce 1998 stal nejrychlejším produkčním autem na světě. Pamatujete si, jaké rychlosti dosáhl?
Foto: McLaren
6. Ultimativní Mercedes-Benz CLK GTR se v roce 1998 zapsal do Guinnessovy knihy rekordů titulem...
Foto: RM Sotheby's
7. Fascinující Jaguar XJ220 byl svého času nejrychlejším produkčním autem na světě. Víte, jaký typ motoru ukrýval těsně za kabinou?
Foto: RM Sotheby's
8. Nissan R390 GT1 byl nejrychlejším a nejdražším silničním vozem značky všech dob, ale nikdy se pořádně nedostal do sériové výroby. Uhádnete, kolik jich vzniklo?
Foto: Nissan
9. Italské Pagani Zonda je okouzlujícím uměleckým dílem cílevědomého argentinského inženýra Horacia Paganiho, který si jako dodavatele motorů vybral...
Foto: Shutterstock / Alexander Davidyuk
10. Hulvátský americký Dodge Viper RT/10 se v automobilovém světě proslavil díky...
Foto: Shutterstock / dimcars

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další kvízy plné rozličných témat čekají, až je objevíte. Jejich seznam najdete ZDE, tak neváhejte a otestuje si své motoristické znalosti.

Reklama

Načítám