Hlavní obsah

Zamíří Mick Schumacher příští rok do týmu Alfa Romeo?

Foto: Alfa Romeo

Je téměř jisté, že si Mick Schumacher příští zajezdí ve Formuli 1, alespoň tomu vše nasvědčuje. Ale v jakém týmu? Momentální „favorit“ je Alfa Romeo!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada německých webu a magazínů poslední dobou hodně debatuje o setrvání Kimiho Räikkönena ve Formuli 1. Zatím vše opravdu nasvědčuje tomu, že 40letý ostřílený Fin by měl v Královně motorsportu zůstat i nadále. Koneckonců, kvalitativně patří stále ke špici, a když chce, umí se předvést ve velmi dobrém světle. Hlavním důvodem, proč se Kimi dostává opět pod „září reflektorů“, je jedno v motorsportu a zvlášť ve Formuli 1 velmi známé jméno. Jméno Schumacher…

Článek

Ve skutečnosti se očekávalo, že si Mick Schumacher, 21letý syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, osahá Formuli 1 už během Velké ceny Německa, jejíž podnik probíhal od 9. do 11. října. Schumacher měl s Alfou Romeo odjet několik testovacích kol, z toho však nakonec vzhledem k počasí sešlo, což ostatně potvrzuje, že podnebí v pohoří Eifel je opravdu nevyzpytatelné.

I sám 21letý Němec si na svém Twitteru posteskl: „Je to škoda, že z akce na trati nakonec sešlo, zvlášť pro fanoušky. Nicméně jsem se hodně naučil i z procedur spojených se závodním víkendem. Díky za tuto příležitost!“. Důvodem, proč má mladý Schumi jednou nohou nakročeno do F1, je z velké části mimo jiné fakt, že Antonio Giovinazzi zcela nenaplnil očekávání týmu Alfa Romeo. A jelikož si Ferrari ve své Driver Academy „vychovává“ ambiciózní mladou krev, má rozhodně kam sáhnout.

Giovinazzimu tak zbývá ještě pár závodů na to, aby ukázal, že je hoden sedadla v F1. Co bychom ale měli očekávat od Schumachera, pokud se prognóza vyplní? Zpočátku pravděpodobně nic závratného. Mickův styl je se v první sezoně hlavně rozkoukat, a teprve poté se do toho pořádně obout.

I současný poradce Red Bullu, Helmut Marko, se na toto téma nechal slyšet: „Když se podíváte na minulost juniorských kategorií, tak Mick v úvodní sezoně vždycky začínal spíš skromně, aby v té následující pak chytil opravdovou formu. Můžete se vsadit, že podobný průběh to bude mít i ve Formuli 1.“

Foto: Benetton

Mickův otec startoval ve Formuli 1 ve 22 letech pro tým Jordan. Na fotografii už je u týmu Benetton, se kterým získal první dva mistrovské tituly.

Co se týká finského jezdce, ten počítá s Formulí 1 i příští rok a s největší pravděpodobností i v dosavadním týmu Alfa Romeo, ovšem i sám Räikkönen zatím trochu mlží. „Zatím nic není rozhodnuto. Uvidíme. Samozřejmě jsme s týmem měli nějaké sezení, ale výsledné rozhodnutí nakonec stejně zůstane na mně. Nic jsem zatím nepodepsal – ani včera, ani před měsícem, ani dnes. Takže uvidíme,“ nechal se na Nürburgringu po Velké ceně slyšet finský mazák.

Foto: Ferrari Academy

Mick Schumacher je členem Ferrari Academy, je tedy evidentní, že Scuderia s ním do budoucna počítá.

Mick Schumacher se narodil 22. března 1999, shodou okolností v roce, kdy Räikkönen začal svoji profesionální kariéru. Fin tehdy odjezdil pouhých 23 podniků v juniorských formulích, než jej objevil tým Sauber a posadil jej na startovní rošt Velké ceny Austrálie v roce 2001.

Úspěšného jezdce si později vyhlédl McLaren, zde Räikkönen nasbíral spoustu zkušeností a vysloužil si přezdívku Iceman, neboť dokázal zůstat za jakýchkoliv okolností ledově klidný. Titul mistra světa se mu však podařilo získat až s Ferrari v roce 2007, tehdy ještě Michael Schumacher působil u Scuderie jako poradce. Räikkönen dodnes zůstává posledním šampionem za tým Ferrari. Pokud však dojde ke „správné konstelaci“ a tito dva se opravdu sejdou ve společných boxech, bude to rozhodně velmi lákavá podívaná!

Reklama

Načítám