Hlavní obsah

Xiaomi začalo nabízet elektrickou motokáru á la Lamborghini

Foto: Xiaomi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské Xiaomi slaví deset let od svého vzniku a pro milovníky čtyř kol připravilo speciální edici své motokáry Ninebot GoKart. Už žlutá barva naznačuje, že jde o edici oslavující automobily z italského městečka Sant'Agata Bolognese. Další náznak bude její zvuk...

Článek

Čínské Xiaomi znáte především jako výrobce chytrých telefonů, ale tahle firma toho vyrábí mnohem víc – vysavače, chytré hodinky, nádobí, koloběžky, a dokonce i elektrické motokáry. Ty koupíte i u nás v Česku. Není to ale úplně levná záležitost, v obchodech stojí kolem 24 tisíc korun. Na jedno nabití ujedou 15 kilometrů a rozparádit se můžete na zhruba 25 km/h. Jasně, není to žádná raketa, ale pro děti a začínající závodníky to může být celkem zábava.

Speciální Lamborghini edice stojí za pozornost z několika důvodů. Předně: dostala žlutý lak „Giallo Orion“. Na přední části a středech kol nechybí loga Lamborghini a nový je také masivní zadní spoiler v černé barvě.

Proti standardnímu provedení ještě přibyla akustická imitace motoru Lamborghini. Xiaomi neuvádí, zda jde o desetiválec nebo dvanáctiválec, ale jakýkoliv zvuk bude lepší než obyčejné bzučení. Volant má pak červeně zvýrazněný střed a nové jsou i diodové světlomety nazvané „Ice Lake Blue“.

Nosnost je obvyklých 100 kilogramů, takže se na této elektrické motokáře může svézt i většina dospělých. U verze Pro činí nejvyšší rychlost 40 km/h a na jedno nabití ujedete 25 kilometrů, což není málo.

Speciální Lamborghini edice právě míří na čínský trh a v tuto chvíli není jasné, zda se bude prodávat také v Evropě. Po přepočtu stojí tento model přibližně 30 tisíc korun.

Reklama

Načítám