Hlavní obsah

Toyota Yaris dostane většího bratříčka, půjde o crossover

Foto: Toyota

Pro asijské trhy už představila Toyota model Yaris Cross. Možná se ním inspiruje i u evropského provedení

Smršť nafouknutých hatchbacků převlečených za crossovery plní Evropu až neuvěřitelným tempem, proto není s podivem, že se do party přidala také japonská Toyota. Ta však tvrdí, že jejich SUV nebude jen Yarisem na steroidech, ale že půjde o osobitý a dynamický model, který svými rozměry nepřeroste populární C-HR.

Článek

Původní spekulace o tom, že japonská Toyota plánuje uvést na evropský trh nový kompaktní crossover nakonec v tiskové zprávě potvrdila samotná automobilka.

Vůz bude postaven na platformě GA-B, kterou využívá také nový Yaris, nicméně podle vyjádření viceprezidenta evropského obchodního oddělení Matta Harrisona nepůjde jen o nafouknutý hatchback se zvýšeným podvozkem, nýbrž o atraktivní a dynamický model.

Foto: Toyota

Tohle je první oficiální skica připravovaného crossoveru na bázi modelu Yaris

Údajně nebudeme muset na finální odhalení modelu čekat dlouho a také se prý sami přesvědčíme, že je vůz opravdu jiný. Prohlášení výrobce je doplněno první skicou crossoveru, kde můžete vidět jeho svalnaté proporce. Svými rozměry by měl být větší než klasický Yaris, ovšem nepřerůst kompaktní C-HR.

Foto: Toyota

SUV prý nebude větší než kompaktní Toyota C-HR

Výroba modelu začne už letos ve francouzské továrně Toyoty ve městě Onnaing, kde se rodí také konvenční hatchback Yaris. Přesné informace o oficiálním názvu, cenách, výrobním plánu a uvedení na jednotlivé trhy se dozvíme s blížícím se datem začátku prodeje.

Foto: Toyota

Nejnovější Toyota Yaris dostane sourozence a půjde o crossover

Harrison také prohlásil, že připravovaný crossover naváže na evropský úspěch Yarisu a společně budou tvořit až 30 procent všech prodejů Toyoty v Evropě do roku 2025.

Reklama

Načítám