Hlavní obsah

Tipy na víkend: Netradiční mše, sraz Italek a Jawa v muzeu

Foto: Jan Majurník

Majitelé aut značky Alfa Romeo mají tento víkend sraz v Beskydech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelomový víkend odvane listopad a v kalendáři zaujme své místo předvánoční prosinec. Pokud vás zrovna nebere rozsvícení vánočních stromečků na náměstích po celém Česku, pojďte se s námi podívat, co jiného automobilového se dá o tomto víkendu podniknout. Nabízíme například pozvánky na netradiční mši, do galerie a na sraz alfistů.

Článek

Alfy mají sraz

O tomto víkendu, tedy od 30. listopadu do 1. prosince 2019, se na Pustevny nedaleko beskydského Radhoště sjedou všichni milovníci značky Alfa Romeo na zimní sraz.

Foto: Jan Majurník

Nezapomeňte, setkání je v plánu už v 9.00 hodin na parkovišti na Pustevnách

Setkání je v plánu už na 9.00 hodin ráno, a to na parkovišti na Pustevnách. Poté bude následovat procházka, oběd a přesun na místo ubytování. V 15.00 hodin se uskuteční první vyjížďka a poté bude pokračovat večerní program. Organizátoři Radim Gwózdź a Ivo Kretek také zajistili upomínkové předměty, proto nebudete ze srazu odjíždět s prázdnou.

Foto: Jan Majurník

Milovníci Alfy Romeo si dají tento víkend zimní dostaveníčko

Mše za Paula

Trochu netradiční automobilovou mši za Paula Walkera pořádá v sobotu 30. listopadu roku 2019 chlapík jménem Alfons Pietro. Tento nadšenec zve všechny motoristy do Žďáru nad Sázavou do nákupního parku, který se nachází v Brněnské ulici.

Sraz je už v 20.00 hodin, půl hodiny na to se uskuteční pietní akt spojený s promítáním filmových scén a v 21.10 hodin odstartuje spanilá jízda městem. Konec akce je plánován na 22.20 hodin, a to opět u nákupní zóny. My jen přejeme, aby se dobře myšlený pietní akt nezvrhl v přehlídku lidské hlouposti a porušování dopravních předpisů. Podobný typ akce se koná v sobotu od 16.00 hodin také v Ostravě.

Foto: Jakub Misík

Nebýt Paula Walkera a filmu Rychle a zběsile, Toyota Supra čtvrté generace by nejspíš upadla v zapomnění

Rallye bude!

Spolek Čeští rallyoví srdcaři pořádá v sobotu 30. listopadu od 11.00 hodin už desátý ročník akce Mikuláš Rallye Slušovice. Jde o tradiční moravské rozloučení se závodní sezónou. Na zhruba 70 přihlášených posádek čeká okruh okolo dostihového závodiště ve Slušovicích a tradiční rychlostní zkouška nedaleko obce Zádveřice-Raková. Poslední etapa však nově obsahuje povinné obkroužení okolo balíku sena. Po skončení akce (16.00 hodin) je pak v místním klubu SUD připraven večírek.

Foto: Toyota

Mikulášská rallye ukončí letošní závodní sezónu

Automobilové umění

Engine Classic Cars Gallery prodlužuje od 29. listopadu 2019 vánoční otevírací dobu, takže má otevřeno denně od 10.00 do 21.00 hodin. Delší čas můžete v galerii strávit až do 23. prosince 2019. A co na místě vlastně najdete?

Foto: Engine Classic Cars Gallery

Krásné exponáty na vás čekají v pražské Engine Classic Cars Gallery

Expozice nabízí pohled na krásu téměř 300 rychlých aut věhlasných značek, jakými jsou například Ferrari, Aston-Martin, Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Citroën, Lancia, BMW, Audi, Fiat a Tatra. Uvidíte také rozsáhlou sbírku vozů značky Porsche. Stálou výstavu najdete v prostorách nákupního centra Premium Outlet Prague Airport, které leží pět minut jízdy od pražského Letiště Václava Havla.

Foto: Engine Classic Cars Gallery

V galerii najdete unikátní sbírku vozů značky Porsche

Jawy v muzeu

Národní technické muzeum v Praze od 20. listopadu 2019 do 1. dubna 2020 zpřístupňuje široké veřejnosti expozici zvanou Fenomén Jawa aneb Jawa, jak ji neznáte. Výstava připomíná 90 let činnosti jednoho z nejvýznamnějších českých motocyklových výrobců. Na místě se můžete těšit na zhruba pět desítek motocyklů, automobilů, trofejí nebo jezdecké výstroje, které kurátoři muzea získali převážně ze soukromých sbírek.

Foto: Jawa Motorcycles

Výroční model k 90. výročí značky Jawa

Máte pro nás tip na víkend, který byste chtěli uveřejnit? Napište nám na e-mail redakce@garaz.cz a my ho rádi zveřejníme. Děkujeme!

Reklama

Načítám