Hlavní obsah

S větrem ve vlasech. Výběr půjčoven kabrioletů v Česku

Foto: HoppyGo

Chcete zažít ten dokonalý pocit svobody, ale neutratit desetitisíce? Nabízí se zápůjčky kabrioletů a my víme, kolik stojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by nechtěl někdy v životě okusit tu svobodu stahovatelné střechy a vnímat zvuk motoru i výfuku naplno. Kochání se krajinou či adrenalin takříkajíc přímo do žíly umí poskytnout všemožné kabriolety. Jenže na pořízení je takový vůz poměrně drahý a nepraktický, proto se jako řešení nabízí zapůjčení. Kolik však taková legrace stojí?

Článek

Mezi kabriolety je poměrně hojný výběr, protože už naštěstí nejsou jen výsadou drahých značek. Cenově pak taková auta stojí na den klidně tisícovku, ovšem není problém sehnat i mnohonásobně dražší zápůjčku. Podívejte se na náš stručný výběr některých firem a jejich cenově dostupných vozidel se stahovací střechou v Česku.

HoppyGo

Jedním ze zástupců celorepublikové služby sdílení aut je HoppyGo, které sdružuje majitele jednotlivých vozidel za účelem pronájmu. V rámci rozmanité nabídky kabrioletů na jejich serveru si můžete do částky 1 500 Kč za den včetně pojištění užívat  „mrkačku“ Mazdu MX-5, Volkswagen Beetle nebo Peugeot 207 CC.

Foto: HoppyGo

Máte rádi pocit svobody? Pak určitě zkuste nějaký kabriolet

Od 2 000 Kč do 3 000 Kč s pojistkou se na vás usměje Alfa Romeo Spider, BMW Z4 nebo Volkswagen Golf. V relacích od 3 000 Kč s pojištěním se už bavíme třeba o Fiatu 124, Mini Cabrio nebo Fordu Mustang. Pro fajnšmekry s ochotou zaplatit za denní pronájem 6 000 Kč a výše (včetně pojistky) je pak připraveno svěží BMW řady 4 nebo Mercedes-Benz SL 55 AMG.

Foto: HoppyGo

Třeba tenhle fešácký Fiat 124 Spider si půjčíte právě přes portál HoppyGo

Vozidla se zpravidla půjčují čistá, s plnou nádrží a stejně se i vrací. Standardní denní limit kilometrů obsažený v ceně je okolo 200 a vratná kauce většinou činí 1 000 Kč. Některé vozy mají dálniční známku nebo se v nich smí kouřit, případně majitel povoluje i cesty do zahraničí. Určité omezení může tvořit věková hranice řidiče, která je u vybraných zápůjček nastavena na 25 let a výše.

idealCAR

Brněnská firma nabízí pronájem jednoho kabrioletu, a to staršího modelu BMW řady 3, který je vybavený třílitrovým turbodieselem o výkonu 197 koní. Na 24 hodin vás vozidlo vyjde na 2 690 Kč, za víkend pak zaplatíte necelých 5 000 Kč. Denní limit činí 250 kilometrů, víkendový limit je pak 800 kilometrů. Před zápůjčkou musíte složit vratnou kauci ve výši 10 000 Kč. Kabriolet se půjčuje s plnou nádrží a čistý, vrací se také tak. Na auto je sjednané havarijní pojištění s minimální účastí 5 % nebo 5 000 Kč.

Foto: idealCAR

idealCAR sice nabízí jen jedno auto, ale za poměrně rozumných podmínek

Kabriostar

Pokud jste z Východních Čech, mohla by vás zaujmout nabídka společnosti Kabriostar. Ta za 3 000 Kč na den, respektive za 6 000 Kč na prodloužený víkend nabízí BMW Z4 nebo Volkswagen EOS. Bavorák disponuje manuální předovkou a 2,2litrovým čtyřválcem o výkonu 140 koní, zatímco volkswagen nabídne dvoulitrový agregát o výkonu 103 koní a šestikvalt. Záloha na zapůjčení činí 5 000 Kč a znovu platí pravidlo vrácení umytého vozu s plnou nádrží.

Foto: Kabriostar

Východočeši dychtící po BMW bez střechy si jedno mohou za tři tisíce na den půjčit

Půjčovna kabrioletů Praha

Pokud bydlíte v Praze nebo okolí, mrkněte na nabídku této půjčovny. Její ceny začínají už od 1 300 Kč na den, a to za 109koňový Peugeot 206 CC. V rámci střední cenové hladiny si můžete dopřát Mini Cabrio s atmosférickou šestnáctistovkou za 2 500 Kč na den nebo za 3 000 Kč na den okusit Mercedes-Benz CLK z roku 2003.

Foto: Půjčovna kabrioletů Praha

Půjčovna kabrioletů Praha disponuje staršími, ale cenově dostupnými modely

Automobil je opět nutné vrátit čistý a s plnou nádrží, přičemž vratná kauce činí 10 000 Kč a při cestě do zahraničí si připravte tisíc korun navíc za potvrzení k užívání předmětného automobilu.

Cabrio Víkend

Tahle firma je zaměřená na modely Fiat Barchetta, protože jich má v nabídce hned několik. Sazebník začíná od 1 200 Kč za den, zatímco od pátku do neděle zaplatíte 2 900 Kč. Barchetty mají benzinový motor o objemu 1,8 litru s výkonem skoro 130 koní. V ceně nájmu je parkování vašeho auta, asistenční služba, dálniční známka i havarijní pojistka. Máte zájem? Tak si s sebou vezměte ještě 10 000 Kč na kauci a hurá do Týnce nad Labem.

Foto: Cabrio Víkend

Tohle středisko si ujíždí na kabrioletech od Fiatu

Easyrent

Pražská společnost nabízí vyžití bez střechy od Peugeotu 206 CC (999 Kč za den) přes Mercedes-Benz třídy E AMG (4 999 Kč za den) až po Porsche 911 Targa (14 999 Kč za den). Půjčovna má však vysoké smluvní pokuty i sazby za nadlimitní kilometry. Základní kauce, odvislá i podle dalších parametrů (např. věk, model), se pro cestování po Česku pohybuje okolo 10 000 Kč až 20 000 Kč.

Foto: Easyrent

MINI je samo o sobě velmi stylové, ve verzi Cabrio obzvláště

iCabrio

V této půjčovně mají všechny kabriolety svá jména. K výpůjčce vám musí být nad 25 let a je nutné předložit patřičné doklady. Samozřejmě platí půjčení a vrácení vozu s plnou nádrží a v perfektní čistotě. Vratná jistina je 10 000 Kč, přičemž kabriolety disponují havarijní pojistkou i dálniční známkou.

Foto: iCabrio

Mezi lákavé vozy půjčovny patří například SAAB 9-3

Z nabídky firmy nás zaujala Alfa Romeo Spider z roku 1984 za 2 690 Kč na den, dále Honda CRX Del Sol za 1 990 Kč na den, nepřehlédněte ani tradiční Miatu z roku 2006 za 2 490 Kč na den nebo lákavý SAAB 9-3 za 2 690 Kč na den.

OneTwoGo

Společnost sídlí v Praze a její nabídka zahrnuje například Audi A3 Cabrio za 2 500 Kč na den nebo Mini Cabrio, Audi TTS Cabrio, Mercedes-Benz třídy E Cabrio za 3 000 Kč za den, případně Ford Mustang GT za 4 000 Kč na den. Pokud máte volných 14 000 Kč a chcete si užít 200 kilometrů ve Ferrari California F1, tady máte možnost. Kauce začínají od 15 000 Kč a s lepšími automobily stoupají.

Foto: OneTwoGo

Je libo Ford Mustang s osmiválcem s otevřeným nebem nad hlavou?

Na závěr jsme se ještě zeptali na pár obecných otázek specialisty Jakuba Erbena, flotilového manažera společnosti HoppyGo, která se pronájmy vozidel zabývá.

Na co si dát při půjčování auta pozor?

Klasické autopůjčovny často lákají na velmi výhodnou cenu, v té ale nejsou započteny dodatečné služby, které však uživatel pochopitelně chápe jako standardní. Může se jednat například o dálniční známku, dětskou sedačku či navigaci. Tyto poplatky pak mohou být pro zákazníka na pobočce nepříjemným překvapením, stejně jako nutnost zaplatit za dodatečné pojištění, pokud zákazník nemá kreditní kartu, případně extra příplatek za vycestování za hranice.

Foto: HoppyGo

Pohodičku bez střechy mohou pokazit skryté poplatky, tak se na ně nezapomeňte při sjednávání pronájmu auta zeptat

Kteří lidé nejčastěji vyhledávají zapůjčení kabrioletu?

Kabriolety si všeobecně nejčastěji půjčují muži – u nás hned v 80 % případů. Většinou jde o věkovou kategorii 25-35 let. Carsharing obecně je samozřejmě atraktivní i pro další věkové skupiny a výjimkou nejsou ani zákazníci v kategorii přes 65 let. Předloni jsme dokonce zaznamenali případ, kdy s námi aktivní pár seniorů podnikl 14denní výlet po Evropě, během kterého ujeli přes 2 500 kilometrů.

Foto: HoppyGo

Sportovní Fiat 124 Spider má pod kapotou 140 koní, takže nejde o žádného lenocha

Z uvedených nabídek tedy vyplývá, že možnosti výběru vozů bez střechy v Česku jsou, a není jich málo. Záleží tak na každém, zda dá přednost carsharingu a malým půjčovnám, či si vybere podnik, který půjčuje desítky vozů denně. Tak či onak si už za tisícovku na den můžete užívat svobodný pocit z jízdy a nechat slunce zahřívat vaše větrem ošlehané tváře.

Reklama

Načítám