Hlavní obsah

Přijíždí Rolls-Royce mezi modely. Přivítejte Cullinan 1:8

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan v měřítku 1:8 je novou zhýralostí pro bohaté aristokraty

Netušíme, jestli se vývojáři aristokratických modelů značky Rolls-Royce nudili, nebo šlo o dlouhodobý plán, každopádně nejhonosnější Cullinan je znovu tady. A tentokrát jde o přesnou, ručně stavěnou repliku v měřítku jedna ku osmi. Krása marnivosti tak znovu nabývá na významu…

Článek

Rolls-Royce vážně není autem pro běžné lidi, ovšem výběrová smetánka si aristokratické automobily přece jen zamilovala, Cullinan především. Jen vloni udala britská značka, vlastněná společností BMW Group, rekordních 5 125 vozidel a z toho čtvrtinu prodejů tvořilo právě zbrusu nové diamantové SUV.

Foto: Rolls-Royce

Detailně zpracovaný model se vyrábí ručně a pouze v bílých rukavičkách

A teď přichází na scénu znovu, tentokrát v měřítku jedna ku osmi a neméně luxusní oproti originálu. Detailně zpracovaný model nabídne plně funkční vnější osvětlení, ovládané dálkovým ovladačem, a dokonalou podobu vidlicového dvanáctiválce o objemu 6,75 litru, který má na silnici výkon 571 koní, sílu 850 Nm a maximální rychlost elektronicky omezenou na 250 kilometrů za hodinu. Uvnitř se můžete těšit na osvětlené nástupní prahy, hlavové opěrky s prošíváním a dřevěné dekory.

Foto: Rolls-Royce

Miniatura nabídne plně funkční osvětlení

Každý model je vyrobený ručně a v bílých rukavičkách, které můžete vidět na snímcích. Celý se skládá z více než jednoho tisíce dílků a kompletace zabere asi 450 hodin, což je zhruba o polovinu více času ve srovnání s produkcí „opravdového“ Cullinanu, který se rodí v anglickém Goodwoodu. Použité laky jsou samozřejmě plně autentické pro Rolls-Royce, zahrnují výběr z více než 40 tisíc standardních odstínů a ruční leštění celé miniatury.

Foto: Rolls-Royce

Detaily uvnitř jsou ohromující, ovšem stejně na tom bude také cena

Hotový produkt je dodáván ve stylové vitríně, dlouhé asi jeden metr, s leskle černou podlahou a odnímatelným oknem – to abyste si mohli svůj nový „rolls“ pečlivě zkontrolovat. Cena modelu zatím není známá, ovšem bude platit to, co u Cullinanu se startovní cenou cirka 10,6 milionů korun s daní. Pokud se musíte ptát za cenu, nemáte na něj.

Reklama

Načítám