Hlavní obsah

Oživená Čezeta a nový šéf Škodovky – Tento týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Největší hvězdou tohoto týdne byl reinkarnovaný skútr ČZ 175/501, kterému se lidově říkalo „prase“. V novém životě dostalo moderní elektrický pohon, který je pro městské přesuny ideální, a stylový retro design, za kterým se lidé na ulici ohlíží.

S velkým obytným vozem Volkswagen Grand California 680 jsme vyrazili na týden kempovat, takže vám nyní můžeme říci nejen to, jak velká Cali jezdí, ale především, jak se s ní žije. Vyzkoušeli jsme také plug-in hybridní Peugeot 3008 Hybrid4, který je paradoxně nejvýkonnější i nejúspornější verzí tohoto modelu. Do světa jedné stopy jsme se vrátili s perfektním univerzálem Ducati Scrambler 1100 Sport Pro.

Také jsme důkladně prověřili dva ojeté vozy: oddaného pracanta pick-up Ford Ranger a také stylové elektroauto do města Fiat 500e. Stojí některý z nich za pořízení? To se již dočtete v našich obsáhlých článcích.

Poradili jsme vám:

Podrobně jsme se podívali, jak jezdit s moderními turbomotory s přímým vstřikováním, abyste z nich dostlali maximum, a přitom jim prodloužili život? Také vám ukážeme, jak správně čistit motor, poradíme, jak připravit auto na STK, a zodpovíme klíčovou otázku, jestli jsou startovací spreje pro motor prospěšné nebo spíš nebezpečné.

Vyzkoušeli jsme:

Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, že získat řidičák na motorku není žádná selanka – svůj stroj totiž musíte perfektně ovládat.

Foto: Gordon Murray Automotive

Kompaktní rozměry + vysoký výkon + analogový přístup k řízení = zábava za volantem

Horké novinky:

A co ještě?

Martin Jánský prověřil možnosti kempování na poslední chvíli a zmapoval alternativy k přeplněným klasickým kempům. Honza Majurník vyzpovídal dva dobrodruhy, co objeli Svět na pionýrech. Tomáš Hyan se věnoval historii legendárních německých vozů NSU.

Foto: Martin Jánský

Máte také krásnou fotku z letních cest? Pochlubte se s ní!

NEZAPOMEŇTE

V naší letní výzvě jsme vás požádali o zaslání fotek z vašich cest – ať už s osobním autem, na motocyklu nebo klidně i s obytňákem. Všechny potřebné informace naleznete v úvodním článku. Tak neváhejte a pochlubte se!

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám