Hlavní obsah

Nejdelší Tatra na světě, podmínky řidičáku skupiny B a kompaktní karavan z Ústí – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Kukla

S nejdelší Tatrou na světě jezdí jeden jediný řidič. My jsme ho vyzpovídali, abychom vám přiblížili jeho práci.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pracovní týden je za námi, vy si užíváte víkendového odpočinku u kávy a my vám přinášíme naše pravidelné shrnutí toho nejzajímavějšího na Garáži z uplynulých dnů. Věnovali jsme se podmínkám řidičského oprávnění skupiny B, připomněli jsme si první závod letošní sezony Formule 1, ukázali jsme vám karavan z Ústí nad Labem a představili nejdelší Tatru na světě.

Článek

„Co všechno můžu řídit s řidičákem skupiny B?“ To je častá otázka většiny řidičů, když krátkodobě musí nebo potřebují usednout za volant dopravního prostředku, s jakým ještě nemají předchozí řidičskou zkušenost. Rozhodli jsme se vám dát odpověď zábavnou a edukativní formou. Ve zrovna končícím březnovém týdnu jsme pro vás připravili originální kvíz, ve kterém musíte správně uhádnout, zda můžete, nebo nesmíte legálně usednout za volanty různých vozidel.

V našem nápaditém kvízu si tak jednoduše připomenete nebo se zase nově naučíte to, co už jste zvládli zapomenout z autoškoly. Jak je to s vozidlem s deseti místy k sezení, stále oblíbenějšími skútry, jízdními soupravami nebo čtyřkolkami? Zabavte se při víkendovém odpočinku, zkuste úspěšně projít naším kvízem a oživte základní znalosti, jaké byste nikdy neměli zapomenout. Náš kvíz o pravidlech řidičského průkazu skupiny B najdete zde.

Foto: Ministerstvo dopravy

Co všechno můžete řídit s řidičákem skupiny B? Připomeňte si to v našem edukativním kvízu z tohoto týdne.

Se začátkem března současně odstartovala letošní sezona Formule 1. Už v prvním podniku královské disciplíny motorsportu zvládla překvapit a ukázala, že letos se máme na co těšit. Red Bull s Maxem Verstappenem pokračuje v tradiční dominanci a velkým překvapením pro diváky byl úspěch Aston Martinu. Fernando Alonso ve svých 41 letech ukázal, že pořád nepatří do starého železa, a stal se Jezdcem dne. A jak se nám první závod líbil celkově? Přečtěte si dojmy Honzy Červenky.

Už brzy začne naplno i nová sezona kempování. V Česku se objevují stále nové projekty představující praktické i zajímavé obytňáky, a proto jsme pro vás otestovali karavan Carox+ Mini K Family pocházející z Ústí nad Labem. Jan Majurník jej zapřáhl za naftové kombi Peugeot 508 SW, vyjel za město a pořádně jej prolezl, abyste si ho mohli virtuálně prohlédnout. Ústecký obytný přívěs je navíc netradiční speciální konstrukcí, díky níž do něj nastupujete obrovskými jednokřídlými dveřmi v zadní stěně. Hlavním cílem tvůrců byla co nejlepší využitelnost kompaktního prostoru.

Foto: Jan Majurník

Maximální využitelnost kompaktního prostoru. Do ústeckého karavanu Carox+ Mini K Family se nastupuje docela nezvyklým způsobem.

A pokud raději trávíte dovolenou na nadšeneckých srazech nebo na hezkých silnicích v Alpách, dost možná vás spíše zaujme novodobá legendární Shelby Cobra. Je to hračka GT Roadster od AC Cars, v dubnu se začne prodávat a vysmívá se stále častějším elektrickým sporťákům. Elektřina jí slouží hlavně k zapalování benzinového osmiválce Ford o 654 koních a 780 newtonmetrech. A pochopitelně má šestistupňový manuál, který případně můžete nahradit desetistupňovým automatem.

V tomto týdnu jsme už tradičně pokračovali i s nejnovějšími redakčními testy. V úterý jsme vám přiblížili naše dojmy s Volkswagenem Golf se základním litrovým tříválcem, ve středu jsme na něj navázali naftovým Mercedesem-Benz GLC 220d 4Matic a slavnou trojcípou hvězdu zastoupila i dodávka Vito Tourer.

Foto: Lukáš Volšický

Šest válců, zdvihový objem 3,2 litru a atmosférické plnění. Sportovní hatchback jako Volkswagen Golf R32 už nikdy nikdo nevyrobí.

Nadšencům do vzácných investičních youngtimerů jsme pak přinesli řidičské zážitky s originálním šestiválcovým Volkswagenem Golf R32. A pro milovníky unikátní techniky jsme připravili reportáž představující pracovní rutinu jediného řidiče nejdelší Tatry na světě.

Reklama

Související témata:
Načítám