Hlavní obsah

Osmiválec, 654 koní, šestistupňový manuál a stylu na rozdávání. A pozor, je to úplně nové auto

Foto: AC Cars

Shelby Cobra? Původ se nezapře, ale jde o úplně nové auto!

Vypadá jako restomod populární Shelby Cobra, ale ve skutečnosti jde o úplně nový automobil, který si už nyní můžete objednat. A kupodivu není na baterky! Jen je pěkně drahý.

Článek

Na první pohled připomíná starou AC Cobru, kterou většina lidí zná pod pozdějším označením Shelby Cobra. Na druhý pohled si řeknete, že je to jistě další restomod. Ale při podrobnějším zkoumání nebo když se zeptáte, zjistíte, že jde o úplně nový automobil od firmy AC Cars. Jmenuje se GT Roadster, v dubnu jde na trh, ale už teď se s ním můžete seznámit alespoň na pár fotografiích…

Foto: AC Cars

Vůz bude k mání již brzy.

Podobnost není čistě náhodná. Oválná maska chladiče, kulaté lampy, ochranné oblouky za sedadly, dlouhá kapota a svalnaté blatníky, to všechno na první pohled připomíná Cobru ze šedesátých let. Jen zrcátka a kola prozrazují, že je něco jinak.

Foto: AC Cars

Na první pohled retro, po důkladném prozkoumání moderna.

Ale stačí chvilka a začnete vnímat rozdíly. Ta kulatá světla jsou LED, rám okna je výrazně masivnější a kliky dveří jsou zapuštěné. Všimněte si pak karbonových lemů blatníků, třetího brzdového světla a zadních lamp a hned budete vědět. A i když není úplně vidět interiér, tak na té poslední fotce si jistě všimnete, že budíky jsou mix analogových a digitálních přístrojů a že volant je úplně jiný, než byl ten v původní Shelby Cobra.

Foto: AC Cars

Nevíme mnoho, ale je potvrzené, že auto nepohání elektřina, nýbrž benzinový osmiválec.

AC Cars je zatím skoupá na technické detaily, ale my už víme, že auto nepohání elektřina, nýbrž benzinový osmiválec! Ten dodává Ford (jak jinak) a má mít výkon 654 koní a točivý moment 780 Nm. Je spojený buď se šestistupňovým manuálem, nebo desetistupňovým automatem. A poháněna jsou samozřejmě zadní kola. V kombinaci s váhou 1 497 kg tohle všechno znamená zrychlení na stovku za nějakých 3,4 s a maximální rychlost bude někde pod 280 km/h. Obojí víc než dostačující.

Zatím nevíme žádné podrobnosti o podvozku, brzdách a dalších důležitých komponentech, to si musíme počkat na duben. Ale už teď víme, že byste měli začít šetřit. Ceny auta schválného pro provoz na silnici se budou lišit dle regionu, ale v Británii se začíná u GT Roadsteru na 285 000 librách, což je cca 7,7 milionu korun. Bez daně.

Reklama

Související témata:
Načítám