Hlavní obsah

Deset nejčtenějších testů nových aut roku 2021

Foto: Redakce Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za uplynulý rok jsme důkladně prověřili stovky aut – zjišťovali jsme, jak jezdí, jak se používají a jak se s nimi žije, a sepsali vám o tom podrobnou zprávu – a v tomto článku se můžete podívat na souhrn automobilových novinek, které vás zajímaly nejvíc.

Článek

Letos se nám do obvyklého mixu značek zahrnující Škodu, Hyundai a Dacii přimíchala také Lada, Toyota, Volvo a Peugeot. Zajímavé je, že z hlediska pohonů tu máme čtyři hybridy (dva z nich typu plug-in) a jeden čistý elektromobil, který se navíc stal králem z pohledu čtenosti.

1) Škoda Enyaq iV

Foto: Jiří Čermák

Škoda Enyaq je momentálně jeden z nejlepších elektromobilů. Není divu, že k sobě přitáhl tolik pozornosti

Nejsledovanějším vozem roku 2021 se s velkým předstihem stal Enyaq iV, první elektromobil domácí automobilky Škoda. První dojmy naznačily, že jde o vysoce propracované elektroauto, a následný velký test to potvrdil. Škoda Enyaq iV je jedno z nejlepších aut poháněných elektřinou, jaké si za „rozumné“ peníze můžete v tuto chvíli pořídit.

2) Lada Niva Travel

Foto: Lukáš Volšický

Lada Niva Travel se nejraději pohybuje mimo silnici

Jako první redakce v Česku jsme důkladně otestovali významně modernizovanou terénní legendu Lada Niva s přídomkem Travel. Ukázalo se, že jde o silného soupeře pro Dacii Duster, takže další krok byl nevyhnutelný – postavili jsme tyto dva kohouty proti sobě. Kdo vyhrál? To si musíte přečíst sami.

3) Hyundai Bayon

Foto: Lukáš Volšický

Hyundai Bayon je malý vzrůstem, ale velký srdcem a schopnostmi

Hyundai ix20 se v Česku stal bestsellerem, není proto divu, že i jeho duchovní nástupce byl ostře sledovaným zbožím. V našem přísném testu obstál na výbornou, tohle kompaktní auto je vážně ukázkově praktické a uživatelsky přátelské.

4) Toyota Yaris Hybrid

Foto: Jakub Deml

Nová Toyota Yaris je pořád malé auto, ale nyní o poznání dospělejší

Proč si pořizovat drahý elektromobil, když za poloviční částku můžete mít velice úsporný hybrid? Nový Yaris ale ukázal, že je o poznání dospělejší a stylovější než jeho předchůdce. Prostě jde o jedno z nejlepších malých aut na trhu.

5) Volvo V90 Recharge

Foto: Jiří Čermák

Krásné, praktické, luxusní a úsporné – Volvo V90 Recharge je po všech stránkách skvělé

Velké luxusní kombi ztělesňuje to nejlepší, co Volvo umí – nádherné tvary, propracovaný interiér, vysoká praktičnost, příkladná bezpečnost, skvělé jízdní vlastnosti a příjemně uklidňující atmosféra na palubě, zvlášť s výkonným, a přitom úsporným plug-in hybridním pohonem. Co víc si přát?

6) Peugeot 3008 Hybrid4

Foto: Jiří Čermák

Peugeot 3008 je prostě fešák, tím to ale nekončí

Peugeot umí udělat pořádně sexy auta a modernizovaný crossover 3008 to jen podtrhuje svou sebevědomou přídí. Jeho přitažlivost ale není jen v povrchní kráse, umí také moc dobře jezdit a jeho propracovaný plug-in hybridní pohon patří k tomu nejlepšímu, co jde na trhu pořídit.

7) Škoda Octavia Scout

Foto: Jakub Deml

Jednoduše nejlepší verze Octavie. Tečka

Scout je jednoduše nejlepší Octavia, jakou si můžete pořídit – má všechny výhody moderní Octavie, k tomu přidanou praktičnost verze kombi, navíc nabízí nejpohodlnější podvozek, jaký u tohoto modelu najdete, vkusná designová odlišnost zvenku a propracovanější interiér je příjemný bonus.

8) Hyundai i30

Foto: Jakub Deml

Díky vylepšenému designu je Hyundai i30 ještě atraktivnější

Jedno z nejprodávanějších aut na českém trhu se letos představilo v modernizované podobě s osvěženým designem exteriéru. A v testované variantě (benzinový motor s automatem, karoserie kombi a sportovní paket N Line k tomu) si ho užijete zaručeně nejvíc.

9) Dacia Duster

Foto: Lukáš Kukla

Dacia Duster patří na českém trhu mezi bestsellery

Další důležitou novinkou letošního roku byla modernizace bestselleru Dacia Duster – ta naštěstí dopadla dobře (také nebyla nijak rozsáhlá), a Duster je tak stále skvělým autem pro širokou veřejnost, které zastane roli odolného pracanta, rodinného parťáka nebo stylového SUV.

10) Toyota Highlander

Foto: Jiří Čermák

Velké SUV Toyota Highlander se Čechům líbí

Toyota konečně přivezla do Evropy svou vlajkovou loď v podobě velkého SUV Highlander. Obrovské auto nabízí posádce spoustu životního prostoru a dostatek luxusní výbavy k tomu, jeho apetit ale krotí úsporný hybridní pohon.

Tolik tedy přehled letošních nejčtenějších testů. Už teď se můžete těšit, jaké automobilové novinky pro vás otestujeme nadcházející rok.

Reklama

Načítám