Hlavní obsah

Nová Jawa a úsporné Octavie – Tento týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Jako první jsme otestovali novinku s logem Jawy na palivové nádrži, cestovní enduro RVM 500 s argentinským pasem a Čínou v rodném listu. Zvláštní původ však nemění nic na tom, že je to povedená a cenově velmi dostupná motorka, která by vás měla zajímat!

Také jsme prověřili, jak se cestuje a kempuje s obytným Volkswagenem California Beach, jak chutná jízda s větrem ve vlasech v kabrioletu VW T-Roc a jak se brousí okresky na naháči Yamaha XSR 900. Důkladně jsme se podívali na oblíbené a spolehlivé ojetiny Mitsubishi Lancer a VW Golf 1,4 TSI.

Foto: Škoda Auto

Modelová rodina Škody Octavia se rozrostla hned o několik variant s alternativním pohonem

Tento týden byl také ve znamení prvních jízd s horkými automobilovými novinkami – vyzkoušeli jsme si nové varianty Škody Octavia s alternativními pohony (CNG, mild-hybrid, plug-in hybrid) a sportovní Octavii RS iV, ochutnali jsme novou vlnu elektromobility v podání (prý) revolučního Volkswagenu ID.3, v rychlosti (doslova) jsme projeli Porsche Taycan a Turbo S, prověřili jsme také nový prémiový hot hatch Audi S3 a mamutí SUV na steroidech Audi SQ7 a SQ8 s twin-turbo V8.

Poradili jsme vám:

Nyní je ideální doba na prodej auta – proč, se dozvíte v našem článku. Dále jsme vám poradili, jak jezdit rychle, a přitom bezpečně.

Horké novinky:

Foto: Hyundai

Nový Hyundai Tucson vypadá jako by přijel z budoucnosti

Nejpozoruhodnější novinkou je čtvrtá generace SUV Hyundai Tucson, která posouvá hru o pořádný kus dál! Vedle něj se představila také sériová podoba luxusního elektromobilu Lucid Air, jenž se může pochlubit hned několika rekordními parametry. Z Ruska k nám také dorazil nový Ural Weekender, multifunkční motocykl se sajdkárou. Radost mohou mít i fanoušci rychlé jízdy: Hyundai ukázal faceliftovaný hot hatch i30N, Ferrari odtajnilo modernizovaný kabriolet Portofino M a Nissan po letech čekání odhalil klasické sportovní kupé Z Proto, které se však do Evropy nepodívá.

A co ještě?

Foto: Facebook.com/TomasEnge

Břetislav Enge závodil až do poslední chvíle

Honza Červenka se důstojně rozloučil se zesnulým Břetislavem Engem vzpomínkou na jeho skvělou závodní kariéru, Tomáš Hyan zavzpomínal na autobusy Ikarus a Honza Majurník se zamyslel, jestli jsou nová auta skutečně hodna naší lásky, nebo se z nich staly jen bezduché pojízdné hromady plechu.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám