Hlavní obsah

Nahlédněte do útrob VIP mobilní kanceláře – Uvnitř dodávky!

Foto: Inkas Armored

Takto luxusně vybavenou kancelář by člověk čekal možná tak v letadle, ale rozhodně ne v autě

Ne každý motorista nutně potřebuje u svého vozu zvýšit výkon, přítlak nebo vylepšit hodnoty zrychlení. Někdo se zkrátka „spokojí“ pouze s luxusnější výbavou, která zahrnuje pohodlná objímající křesla, širokoúhlou televizi a pracovní prostředí, kde má člověk takový ten „svůj klid“, který spousta z nás, ne-li všichni, má tak ráda. To pro případ, že před vaší kanceláří zrovna probíhají stavební práce… nebo nepokoje.

Článek

Inkas Armored je tak trochu jiná tuningová firma. Specializuje se především na stavbu již obrněných vozidel nebo na vybavení běžných vozů bezpečnostními prvky, jako je pancéřování, ochrana proti krádeži, únosu a tak dále. Ve výsledku je tedy účelem nejen nabídnout maximální pohodlí a luxus, ale zároveň maximální možné bezpečí.

Foto: Inkas Armored

Pojízdná kancelář ukrytá Mercedesu Sprinter nabízí přímo nevídaný luxus.

Dnešní úlovek je však přece jen malinko z jiného těsta. Má obchodní název Inkas VIP Mobile Office a jde o luxusní mobilní kancelář, založenou na novém Mercedesu Sprinter.

Výsledkem je interiér na hony vzdálený tomu, co by si v dodávce člověk běžně představoval. Kabině pro pět osob vévodí velký pracovní stůl ve tvaru L, kterému sekundují čtyři nastavitelná „kapitánská“ křesla. V kabině je také smart televize s úhlopříčkou 114 centimetrů, bezdrátové připojení k internetu a nespočet portů a zásuvek pro dokonalou konektivitu, potřebnou pro obchodní schůzky. Interiér vozu má také zabudovaný interkom pro komunikaci mezi osazenstvem a řidičem.

Není překvapením, že potahy sedadel jsou z prémiové kůže, nechybí opěrky nohou, masážní režim, zabudované chladicí boxy a zábavní systém pro poslech hudby či sledování filmů. Takže tato pojízdná kancelář by byla skvělá také na cestování!

Co se týká interiéru, tak tam je už jen poměrně malý prostor pro změny a vylepšení, i když je pravda, že fantazii se meze nekladou. Pokud by však někdo toužil po vybavení, kterým společnost Inkas proslula především a na kterém de facto založila svůj byznys, není problém.

To znamená, že i tato luxusní kancelář může být zvenčí vybavena ochranou proti střelným zbraním i trhavinám v kombinaci se spoustou robustních a chytrých systémů zvyšujících nejen tu pasivní, ale i aktivní bezpečnost. K dispozici jsou tedy vnitřní bezpečnostní kamery, ale i vnější kamerový systém, který snímá okolí vozu v rozsahu 360 stupňů, filtrace vzduchu a mnoho dalšího. A jak bývá u podobných společností zvykem, cena úprav se nevyjadřuje čísly, ale písmeny a slovy, tedy „na vyžádání“. Ale tady patrně ani nikdo z nás nečekal, že půjde o levnou záležitost.

Základem pro podobné kreace však nemusí nutně být Mercedes Sprinter. Obrněné limuzíny společnosti Inkas nabízejí přepravu osob s maximální ochranou před útoky všeho druhu. Díky velké variabilitě konfigurací i typů vozidel vyhoví požadavkům každého klienta. Inkas už má ve své branži poměrně dlouholetou tradici a používá certifikované a materiály, které jsou prověřené zkušenostmi ze zbrojního průmyslu.

Jak jste mohli vidět v galerii, pojízdnou kancelář vám v Inkasu postaví třeba také z Cadillacu Escalade, Toyoty Sequoia, Mercedesu třídy G, Lexusu LX, ale lze ji umístit také do obrněného teréňáku vlastní výroby jménem Inkas Sentry, zvenku připomínajícím spíše armádní obrněný transportér.

Reklama

Načítám