Hlavní obsah

Limitovaný fešák Ford Ranger Thunder míří do Evropy

Foto: Ford

Ford Ranger Thunder se do Evropy dostane v počtu 4 500 kusů

Ford Ranger patří mezi robustní a líbivé pick-upy, obzvláště v limitované verzi Thunder, která využívá pohonné srdce Raptoru a v omezené sérii míří na evropský trh. V čem je exkluzivní vůz výjimečný a kolik vlastně stojí?

Článek

Když se řekne Thunder (hrom), mnozí z vás si vybaví třeba legendární severoamerický Ford Thunderbird, videohru War Thunder nebo třeba zvučnou píseň od skupiny Imagine Dragons. Jenže tahle novinka je z úplně jiného soudku, a to ze sekce užitkových automobilů typu pick-up.

V exkluzivním temném provedení dorazí do Evropy 4 500 rangerů, z toho 1 400 kusů bude určeno pro britský trh a 30 pick-upů poputuje do Irska. Nejde však o novinku, edice Thunder se v Evropě objevila už v roce 2003 a 2009.

Foto: Ford

Pick-up se chlubí zatmavenými světlomety a červenými akcenty

Třetí generace Rangeru Thunder vychází z výbavového stupně Wildtrak a nabídne mořsky šedou barvu s červenými akcenty, ebenově černou masku, zadní nárazník, nosiče mlhovek, kliky, volitelný rolovací kryt nákladového prostoru a pohon 4x4. Ranger Thunder přijíždí na exkluzivních 18palcových litých kolech, dále nabídne zatmavená přední i zadní diodová světla, trojrozměrnou samolepku Thunder na předních dveřích i vzadu a matně černé emblémy Ranger.

Dovnitř pracovníci Fordu zastavěli anatomická sedadla s černým koženým čalouněním a červeným prošíváním, které najdete také na volantu, palubní desce, loketních opěrkách nebo manžetě řadicí páky. Standardem jsou také černé koberečky a červeně podsvícené vnitřní prahy.

Foto: Ford

Kabina je stejně jako exteriér laděna do temných barev

V rámci pohonných jednotek si Thunder půjčil motor od Raptoru. Jde tedy o dvoulitrový dvakrát přeplňovaný turbodiesel o výkonu 213 koní a síle 500 Nm, spárovaný s desetirychlostním automatem. Homologovaná průměrná spotřeba je 9,1 litru na sto kilometrů – podle metodiky WLTP.

V Česku stojí standardní Ford Ranger Wildtrack necelých 1,14 milionu korun bez daně, zatímco Ranger Raptor vyjde na cirka 1,28 milionu korun bez DPH. Za speciální edici Thunder zaplatíte 1 210 480 Kč bez daně z přidané hodnoty.

První dodávky se očekávají někdy koncem letošního léta. Zároveň připomínáme, že Ford Ranger patří k nejprodávanějším pick-upům v Evropě. Jen za rok 2019 se na našem kontinentu udalo asi 52 500 kusů a z toho 16 tisíc kusů spolkl britský trh. V České republice se pak vloni prodalo podle statistik Svazu dovozců automobilů 384 rangerů.

Reklama

Načítám