Hlavní obsah

Tyhle úžasné transformace Suzuki Jimny vám vyrazí dech

Foto: DAMD

Nejen Ford Bronco, ale i Mercedes-Benz G nebo Land Rover Defender – to vše můžete mít postavené ze Suzuki Jimny

Nový Suzuki Jimny je rozkošným terénním autíčkem, ovšem korunu mu nasadili šikovní japonští inženýři, kteří vůz umí přestavět na Land Rover Defender, Mercedes-Benz třídy G a nově také na klasický Ford Bronco. V čem jsou tyto modely unikátní?

Článek

Sériové Suzuki Jimny se nedávno představilo ve své čtvrté generaci a všem fanouškům pravověrných off-roadů vykouzlilo úsměv na rtech. Stále jde totiž o pojízdnou krabici s jednoduchým 102koňovým srdcem a tuhými nápravami.

Japonská společnost Dream Automotive Design and Development (DAMD) nově představila bodykit, který promění čtyřkolku Suzuki Jimny v původní Ford Bronco a celý komplet nazvala (nečekaně) DAMD Dronco. Vůz disponuje typicky modrým lakem, bílou střechou, bílými disky a ocelovými nárazníky. Přepracované světlomety a maska dá Jimnymu typický fordí design, což doplňuje ještě žebřík vzadu.

Foto: DAMD

Přestavěný Jimny se jmenuje Dronco

V nabídce je také edice retro The Roots, která odkazuje svou barvou a zpracováním na Suzuki Jimny JL10 z roku 1970.

Foto: DAMD

Jimny the Roots je přestavba DAMD, která odkazuje na původního Jimnyho JL10 z roku 1970

Nejde však o jediné japonské počiny. Firma vyrobila ještě další bodykity pro Jimnyho – jeden napodobuje Land Rover Defender a druhý Mercedes-Benz třídy G.

Foto: DAMD

Little-G a Little-D jsou sympatické variace modelu Jimny

Mercedes nazvaný Little-G je přibližně o třetinu menší než originál, má vertikální diodové blinkry a rámečky okolo předních světel. Změn se dočkaly také nárazníky, ovšem zadní lampy zůstaly sériové, nicméně i tak zapadají do stylingu Mercedesu.

Foto: DAMD

Malý Mercedes od DAMD se jmenuje Little-G

Chybí vám originální Land Rover Defender, ale nemáte na ojetinu dost peněz? Určité řešení nabízí DAMD a jejich Little-D. Auto nabídne přepracovanou kapotu s nápisem LITTLE D, přední osvětlení v designu Land Roveru a nový přední i zadní nárazník.

Foto: DAMD

Little-D je mini Defender

Japonci ovšem nejsou jediní, Jimnyho si vzala na paškál také dubajská firma Fast Car Service a přestavěla ho na Mercedes-AMG G63. Vůz disponuje kompletním bodykitem a vrchními blinkry, tolik typickými pro třídu G. Hlavní světlomety nejsou z „géčka“, nýbrž pochází z Jeepu Wrangler. Jako z Mercedesu však vypadají výfuky vyvedené do boku a upravené zadní lampy.

Foto: Fast Car Service

Je libo levný Mercedes-AMG G 63? Pak volejte Dubaj!

Reklama

Načítám