Hlavní obsah

Lego připravilo krásnou stavebnici nového Defendera

Foto: Lego

Lego má tak trochu škraloup, nechtěně totiž profláklo přísně střežený design nového Land Roveru Defender ještě před jeho oficiálním představením. Nyní je však konec všem tajnostem a hříchy minulosti jsou zapomenuty, protože Defender složený z kostiček stavebnice Lego je prostě báječný!

Článek

Krabicovité tvary Defenderu a kostičky Lego se pro sebe snad narodily, takže zatímco jiné modely postavené ze stavebnice vypadají prostě podivně, tahle kombinace sedí úplně perfektně. Nový Land Rover Defender 90 složený z 2 537 dílků věhlasné stavebnice tak věrně odpovídá originálu včetně designu disků – zachovává si jeho dobrodružnou povahu i díky spoustě příslušenství, kterým může být ověšený.

Fantastická je ale propracovanost celého modelu. Pod otevírací kapotou je motor, jehož šest válců se skutečně pohybuje, dveře zavazadlového prostoru mají zavěšené náhradní kolo a za dveřmi kabiny najdete detailně zpracovaný interiér se sedadly, řadicí pákou i volantem, kterým lze otáčet koly.

Což se hodí, protože model Defenderu má skutečné nezávislé odpružení, takže se s ním můžete vrhnout i do terénu. Proto má také funkční převodovku, pohon všech kol se třemi diferenciály, a dokonce i naviják, kdybyste přece jen někde zapadli. Defender ze stavebnice tak bude stejně nezastavitelný jako jeho originální předloha.

Nová stavebnice řady Lego Technic se dostane do oficiálního prodeje 1. října a jeho cenovka se bude pohybovat kolem 4 600 Kč. Což je pořád nepoměrně méně, než na kolik přijde skutečný nový Defender (začíná na 1,5 milionu Kč).

Reklama

Načítám