Hlavní obsah

Tipy na víkend: Tatrám, motorkám a BMW sekunduje retrobus

Foto: Vlasovec

Tatrovky mají dostaveníčko v Lednici, dorazíte?

Kudy z nudy o nadcházejícím víkendu 3.– 4. srpna? Máme pro vás několik lákavých tipů. V Praze se můžete těšit na retrobus, v Lednici na tatrovky, v Brně na královskou třídu motorek a Vysoké Mýto obsadí milovníci BMW. Je libo trochu komornější akce? Off-road park Dobřany pořádá otevřené jízdy. O zážitky s vůní benzinu tedy rozhodně nebude nouze!

Článek

Tatrovky v akci

Fandíte autům značky Tatra? Pak byste si neměli nechat ujít sobotní sraz příznivců dnes už ikonických automobilů z Kopřivnice. Na místě se můžete těšit především na modely 613 a 603 – podle organizátorů dorazí zhruba 40 až 50 vozů.

Přátelské setkání začíná už v osm hodin ráno na parkovišti v Lednici, hodinu poté se kolona přesune do Mikulova na náměstí. Před dvanáctou čeká účastníky další přesun, tentokrát na zámek Lednice, kde budou vozy vystaveny. Akce končí ve tři odpoledne a je zcela zdarma. Sraz pořádá Tatra Klub Brno.

Foto: Vlasovec

Tatry všeho druhu uvidíte o víkendu v Lednici

Retrobusem po Praze

Chcete se projet retrobusem a prohlédnout si zázemí podniku v pražské Hostivaři? Pak v sobotu 3. srpna v 10 hodin doražte na zastávku metra Depo Hostivař a upravený autobus vás odveze do garáží, kde je připravena zážitková exkurze zahrnující například návštěvu myčky. Pokud vám ranní termín nevyhovuje, dostavte se ve dvě odpoledne ke stanici metra Letňany a těšte se na výlet do garáže Klíčov. Obdobný program čekejte i v neděli – dopolední start je v deset hodin u stanice Depo Hostivař, odpolední od dvou hodin u stanice Želivského. Jízdenky na exkurze je možné zakoupit pouze ve Fanshopu DPP, na místě už to nebude možné.

Foto: DPP

Retrobus bude vozit návštěvníky do garáží

Off-roaďáci v Dobřanech

V sobotu 3. srpna se v Dobřanech u Plzně sejdou fanoušci terénních aut na pravidelném setkání a jízdách v Off-road parku. Ve vymezeném prostoru budete moci se svým „teréňákem“ ukázat, co za talent vaše adrenalinová duše skrývá a jak se strojem umíte zacházet. Vstupné je 300 korun za jedno auto a k dispozici bude také ohniště, proto si s sebou nezapomeňte vzít něco na zub.

Foto: Jan Majurník

Dobřany budou hostit setkání milovníků off-roadů. Máte doma teréňák? Doražte!

Motorkáři v Brně

Brno bude o víkendu žít motocykly, protože se zde koná velkolepý závod MotoGP. Držitelé speciálních vstupenek se dostanou do paddocku už dnes 1. srpna, nicméně vrchol události je na programu v neděli od 14.00 hod. Parkování auta stojí 200 korun na den a vstupenky na samotný závod začínají pro dospělého zhruba od dvou tisíc korun. Děti a senioři mají lístky podstatně levnější. Pokud milujete jednostopá vozidla, Masarykův okruh v Brně je jasná volba.

Foto: Autodrom Brno

Brno rozezvučí nejlepší motocykly světa, a rozhodně bude na co koukat

BMW, kam se podíváš

Velký prázdninový sraz fanoušků značky BMW je tady. Autodrom ve Vysokém Mýtě bude v pátek a sobotu hostit velké setkání milovníků vozů mnichovské značky. Na programu jsou samozřejmě jízdy na okruhu, motokáry, soutěže, kino a mnoho dalších doprovodných aktivit. Základní vstupné je 300 korun na osobu a sobotní okruhová jízda vás vyjde na 400 korun. Pokud máte kabriolet, nezapomeňte si vzít s sebou helmu. Děti a ZTP mají vstupné zdarma.

Foto: Jakub Misík

Ve Vysokém Mýtě se sjedou milovníci BMW. Jste připraveni na vůni spálených pneumatik?

Plánujete víkendovou akci nebo o nějaké zajímavé víte? Napište nám to na e-mail redakce@garaz.cz a my pozvánku rádi zveřejníme. Děkujeme!

Reklama

Načítám