Hlavní obsah

Z Číny k nám míří nový soupeř Fabie! Má povědomou tvář, slibuje super cenu a nízkou spotřebu

Foto: MG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co nevidět se světu představí malá novinka britsko-čínského MG. Pořád má spalovací motor a bude se prodávat také u nás.

Článek

Třetí generace modelu MG3 bude mít premiéru 26. února na ženevském autosalonu a pro tuzemské zákazníky je na rozdíl od předchůdců obzvlášť důležitá. Jako první se totiž bude oficiálně prodávat v Evropě, kde si chce ukrojit svou část koláče ze segmentu Škody Fabie či Renaultu Clio.

Britsko-čínská značka nás ještě před slavnostním odhalením láká na první detaily karoserie. Záběr na příď ukazuje zamračené světlomety a nízko umístěnou rozkročenou masku. Že vám je ta tvář poněkud povědomá? Nejste sami, v celé řadě lidí evokuje poslední vydání u nás velmi oblíbeného modelu Hyundai i30.

Do interiéru jsme zatím nenahlédli, ale předpokládáme, že půjde ve stopách větších sourozenců. Očekáváme tedy minimalistickou přístrojovou desku, jejímiž dominantami budou digitální přístrojový štít a středová obrazovka multimediálního systému s nespočtem moderních funkcí.

MG zatím nespecifikovalo, který pohon bude v útrobách „čínské Fabie“ pracovat, ale zákulisní informace hovoří o úsporné hybridní benzinové patnáctistovce. Byť vůz nejspíš dostane elektrifikovaný pohon (podobně jako třeba Renault Clio nebo Toyota Yaris), pořád by mělo jít o jedno z cenově nejdostupnějších aut v daném segmentu.

Dosluhující druhá generace MG3 nám úplně povědomá není, ve světě se prodávala od roku 2011 s jedním omlazením před pěti lety. Ač už jsou na městském autě roky znát, třeba v Austrálii pořád patří mezi tahouny prodejů značky a jeden z nejúspěšnějších vozů v dané kategorii. Brzy se dozvíme, jaké ovace sklidí horká novinka v Evropě.

Související témata:
Načítám