Hlavní obsah

Škodovácká legenda se vrací: Pistáciově zelenou můžete mít na Octavii i Superbu

Foto: Škoda Auto

Nostalgická zelená barva Pistachio se vrací do nabídky, a to nejen pro model Octavia a Octavia Combi (včetně verzí RS), ale také i na Superb.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konfigurátor mladoboleslavské Škodovky přináší příjemné, nostalgické (a hlavně nečekané) překvapení. Do vzorníku barev oblíbených modelů Octavia a Superb totiž přibyl povědomý odstín Pistachio.

Článek

Pistáciový lak proslavila první Fabia, která se díky této netradiční a celkem raritní barvě stala hitem internetu. Soukromé skupiny na sociálních sítí jsou plné fotek pistáciových úlovků, někteří lidé se dokonce předhánějí, kdo najde raritnější kus – sedan s původní SPZ je mezi nimi skutečným jednorožcem.

S koncem výroby první Fabie nezmizel pistáciový odstín Fantasy (5Y5Y) ze vzorníku škodovácké lakovny definitivně, občas se totiž objevil na nějakém autě díky nabídce Zvláštního lakování. Občas tak můžete narazit třeba na svítivě zelenou trojkovou Fabii, ale mohly ho mít i další modely (Dokonce i nyní je k dispozici na Superbu!) – ačkoliv málokterý majitel našel dost odvahy. Skvělá zpráva z Mladé Boleslavi zní, že nyní je pistáciová oficiálně zpět!

Abychom ale byli fakticky přesní, jde vlastně o odlišný odstín, který původní Fantasy jen připomíná. Zelená Pistachio, která se poprvé objevila na Rapidu Scoutline, je totiž metalická a méně sytá, což však nakonec funguje překvapivě dobře, Octavia i Superb v ní působí hodnotně. Pistáciový odstín zelené je součástí široké nabídky Zvláštního lakování a přijde na 34 tisíc korun s DPH.

Jak vypadá na autě si můžete vyzkoušet sami, protože barva Pistachio je již teď součástí konfigurátoru (najdete ji schovanou pod kolonkou Zvláštní lakování) modelu Octavia a Superb, a to pro karoserie liftback i kombi. Odstín však není dostupný pro varianty Sportline obou modelů.

Tak co, už jste se zkoušeli podívat do konfigurátoru? Sedí vám nová barva více na Octavii, či Superb? Liftback, nebo kombík? Volili byste raději 17palcová, nebo rovnou 18palcová litá kola? Dejte nám vědět v komentářích! A malý tip na závěr – barvu můžete koupit i na Octavii RS s 18palcovými, kouřově šedými koly Comet, přesvědčte se v galerii!

Reklama

Načítám