Hlavní obsah

Ojeté SUV s automatem do 450 tisíc, vojenská Tatra a jednodušší registrace vozů – Týden v Garáži

Foto: Dalibor Žák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu březen, za kamna vlezem. A budeme si tam číst nejnovější aktuality a zajímavosti na Garáži. V minulých pracovních dnech jsme se věnovali hledání rozumného ojetého SUV s automatem, prozkoumali jsme moderní vojenskou Tatru a přinesli jsme vám redakční testy nových aut i lidové ojetiny. A na závěr se věnujeme také začínajícím sezónám Formule 1 a Moto GP.

Článek

„Potřebuji SUV, řadit nechci a za ojetinu chci zaplatit maximálně 450 tisíc Kč. Co připadá v úvahu?“ Není to tak dávno, co nám do redakce přišel netradiční dotaz od čtenáře hledajícího a plánujícího koupit určitý typ auta. Jenže se zatím nerozhodl pro konkrétní model. A my jsme se rozhodli prozkoumat nabídky ojetých aut, zohlednit jím požadované parametry a na stříbrném podnose mu přinést ty nejzajímavější kandidáty. Naše tipy pochopitelně odhalujeme i dalším lidem se stejným cílem.

V našem výběru hledajícím ideální SUV z druhé ruky s výše uvedeným cenovým maximem vám představujeme šestici potenciálních ojetin, s jakými budete jezdit za rozumné peníze a bez hrozby až extrémních investic do mimořádných oprav. Současně se zamýšlíme, zda opravdu potřebujete „esúvéčko“, když na dnešním trhu je spousta obyčejnějších, avšak méně stylových kvalitních ojetin. A jaká ojetá SUV jsme našemu čtenáři vybrali? Podívejte se do našeho přehledu.

Foto: Lukáš Kukla

Moderní Tatra 810 6×6 je duchovním nástupcem kultovní „vejtřasky“. Uveze 19 vojáků a na střeše může mít kulomet

Hned začátkem právě uplynulého pracovního týdne jsme vás také seznámili s moderním vojenským nástupcem legendární Pragy V3S. Legendární náklaďák v české armádě sloužil až do roku 2007, kdy jej začaly nahrazovat moderní valníkové Tatry 810 s pohonem 6×6. Dnes jich v naší armádě slouží už více než 600 a my jsme jednu pečlivě prozkoumali, abychom vám ji ukázali a povyprávěli vám, k čemu vojákům slouží nebo kolik se jich do ní vejde. A současně vám přibližujeme, jakou má techniku a jak se řídí. Podle jednoho z mnoha řidičů se s ní totiž jezdí jako s osobákem.

A když jsme u dojmů a řidičských zážitků, pojďme rovnou zavzpomínat na nejnovější redakční testy. Nově si na Garáži přečtete o decentně modernizované populární Dacii Sandero Stepway s novým vrcholným motorem, kterým je přeplňovaný tříválec TCe 110 z většího Joggeru. Seznamujeme vás také s novým čínským rodinným vozem MG HSnovým Citroënem C4 X spojujícím tři auta v jedno. A lidové Dacii Sandero se věnujeme i jako ojetině, tentokrát druhé generaci, která si umí držet solidní cenu.

Foto: Lukáš Kukla

Dacia Sandero Stepway TCe 110 se pyšní tříválcem z většího Joggeru. Nová nejsilnější motorizace dobrodružnějšího hatchbacku je příjemná pro život

Zimní pauzy ve vrcholném motoristickém sportu se blíží ke konci. Už o tomto víkendu startuje letošní sezóna Formule 1 a my jsme pro vás zpracovali kompletní přehled letošních závodů, aktuálních monopostů, jezdců i týmů. A hlavně vám přibližujeme i nová pravidla a nejlepší způsoby, jak si letošní Formuli 1 divácky užít. Už brzy se svých závodů dočkají i milovníci soutěžení na jedné stopě, protože nová sezóna šampionátu Moto GP začíná už koncem března. V našem dalším přehledu pak najdete i kompletní informace o závodění motorek.

Od začátku tohoto měsíce se navíc zpříjemní život všem, kdo odteď budou registrovat auto. S loňskou velkou novelou zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích se nově prodlužuje platnost evidenční kontroly vozidel z nynějších 30 dnů na jeden rok. Nově se také ruší povinnost absolvovat evidenční kontrolu při ukončení leasingu a převedení do vlastnictví uživatele. Zjednodušila se také možnost zarezervovat si registrační značku ještě před registrací vozu. A jaké další změny v české legislativě nás ještě čekají?

Reklama

Související témata:
Načítám