Hlavní obsah

Dacia už prodává kempovací sadu pro Jogger. Má jen to nejnutnější a není drahá

Foto: Dacia

Koupili jste si velkou rodinnou Dacii Jogger a chtěli byste vyrazit kempovat? Lidová značka konečně začala prodávat originální obytné vestavby s tím nejnutnějším vybavením. Kuchyňkou sice nedisponuje, zato je prostorná, jednoduše obsluhovatelná a poskytne nocleh dvěma dospělým. Ke zvětšení obytného prostoru pak přispěje i chytrý stan.

Článek

Konec zimy se blíží a s příchodem prvních hřejivých slunečných dnů znovu začne i kempovací sezóna. My v Česku jsme si v posledních letech přespávání v různých obytných autech velmi oblíbili a obrovské popularitě se těší i jednoduché obytné vestavby do klasických osobáků. A pokud jste si už koupili praktickou Dacii Jogger a plánujete kempovat, zbystřete. Rumunská značka už začíná prodávat originální kempovací sadu pro vaše rodinné MPV.

Jmenuje se Sleep Pack a je prvním originálním příslušenstvím z nejnovější série vybavení InNature. Dacia ji připravuje pro dobrodružnější klientelu se zájmem o delší výlety do přírody. Základem tovární vestavby je dřevěná bedna o váze necelých 50 kilogramů. Namontujete ji do zavazadlového prostoru a následně rozložíte na prostornou postel pro dva s plochou 190 na 130 centimetrů.

Foto: Dacia

Hlavním vybavením originální obytné vestavby Sleep Pack pro Jogger je rozkládací postel s matrací a plochou 190 a 130 centimetrů

U sedmimístné konfigurace interiéru přitom musíte vyjmout třetí řadu sedadel. A aby se vám lépe spalo, standardem obytného balíčku Sleep Pack jsou okenní clony pro ztmavení interiéru a více soukromí. V Joggeru i nadále bude minimálně 60 výškových centimetrů prostoru a pod sebou budete mít vždy přístupnou velkou úložnou schránku s kapacitou 220 litrů. Obytná vestavba se skládá jen z toho nejnutnějšího pro přespání a nedisponuje dalším vybavením, jako je třeba kuchyňka.

Automobilka současně odhaluje, že rozložení spacího balíčku v jednom člověku nezabere více než dvě minuty. Kdykoli tak můžete zastavit, jednoduše rozložit postel a za pár minut ulehnout k spánku. K dispozici je i chytrý stan, který připojíte k zadní části vašeho vozu, a tak zvětšíte celkový obytný prostor originální vestavby. Dacia kompletní set ukázala už na podzim loňského roku, ale až nyní jej konečně začíná prodávat.

Foto: Dacia

Díky chytrému stanu Dacia zvětšuje obytný prostor originální vestavby

Originální obytná vestavba Sleep Pack přitom není prvním kempovacím vybavením pro největší Dacii současnosti. Už na podzim loňského roku se představila podobná vestavba Camperiz a svou typickou chytře řešenou sadu pro rumunské MPV nabízí i česká firma Egoé. Dostupnou Dacii Jogger si tak jako ideální kempovací platformu vybrala spousta soukromých výrobců.

A kolik nová tovární kempovací přestavba Sleep Pack pro Dacii Jogger stojí? Oficiální českou cenu zatím neznáme, ale ve Francii ji značka už prodává za přibližně 42 tisíc Kč. Když si ji však koupíte rovnou při nákupu nového auta, dostanete zvýhodnění na výsledných 35 tisíc Kč. Na českém trhu by měla být zhruba v polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:
Načítám