Hlavní obsah

Kempování s Dacií: Spací paket pro Jogger už zná svou cenu a není nijak vysoká!

Foto: Dacia

Automobilka z rumunského města Mioveni nabízí pro všechny své modely zbrusu novou vrcholnou výbavu Extreme, kromě toho nabízí i lůžkovou úpravu pro všechny (i již jezdící) vozy Jogger.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunská automobilka Dacia rozšiřuje nabídku svých modelů o stylovou a zároveň praktickou outdoorovou výbavu Extreme jako stvořenou pro výlety do přírody. V případě modelu Jogger podporuje dobrodružnou povahu auta ještě kempovací úpravou.

Článek

Značka Dacia už není na evropském trhu jen chudým příbuzným, ale spíš vyjádřením životního postoje. Ne snad, že byste si nemohli dovolit moderní vychytávky, vy prostě chcete žít bez nich.

Dacia se nyní chce stát také symbolem dobrodružného ducha, proto všechny modely získají výbavu s příznačným názvem Extreme podporující outdoorový styl života. Pro řadu zákazníků a fanoušků značky (údajně až 60 %) jsou výlety do přírody nebo outdoorové činnosti a sporty nedílnou součástí života.

Výbavu Extreme poznáte podle zeleného laku Dusty kombinovaného s černými koly a doplňky v kontrastní měděné barvě (konkrétně na střešních lištách, zrcátkách, předních blatnících nebo zadních dveřích). V interiéru odráží tutéž barvu vkusné kontrastní prošívání sedadel (čalouněných snadno omyvatelnou látkou MicroCloud) a středové loketní opěrky, dekory v měděné barvě vidíme na výdeších klimatizace nebo u řadicí páky, typické jsou také topografické vzory. Výbava Extreme je vrcholem nabídky dostupným pro modely Spring, Sandero Stepway, DusterJogger.

Foto: Dacia

Dacia s novým outdoorovým vybavením cílí kromě nových zákazníků také na ty, jejichž vůz se často zapojuje do rodinného dobrodružství. Model Jogger může být kromě lůžkové úpravy vybaven i stanem připojeným k zadní části vozu.

Z novinek v nabídce značky Dacia však patrně nejvíce vytěží majitelé modelu Jogger. Ten totiž k výbavě Extreme přidává ještě balíček „Sleep Pack“, díky kterému se zadní část interiéru Dacie Jogger umí proměnit v ložnici. V rámci příslušenství InNature si totiž můžete svůj Jogger vybavit dřevěnou konstrukcí s roštem. Během dvou minut tak vznikne dvoulůžko o rozměrech 190 × 130 cm.

Obrovskou výhodou je fakt, že paket Sleep je dostupný pro všechny vozy Jogger – tedy nejen pro ty zbrusu nové, ale i pro ty, které už silnice nějaký ten pátek brázdí. Při složení konstrukce potom nad hlavou dle slov výrobce zbývá 60 cm místa. Má to snad jen jediný háček – u 7místných Joggerů je třeba pro instalaci konstrukce vyjmout třetí řadu sedadel.

Součástí paketu Sleep Pack je rovněž šikovný úložný box o objemu 220 litrů, který je součástí zavazadlového prostoru. Nechybí ani chytře vyřešená odkládací plocha, jež po otevření boxu umožňuje pohodlně servírovat jídlo přímo z pátých dveří vozu. Pak už stačí jen rozestavět sezení a vychutnat si chutnou snídani nebo večeři. Takže pokud čistě náhodou plánujete na cesty zabalit i gril, tak už víte, kde připravit maso – tato vychytávka se k tomu přímo nabízí!

Výše zmíněné vybavení se dá doplnit například o zatemňovací rolety pro všechna (!) okna nebo stan připojitelný k zadní části vozu, čímž vznikne ubytování pro další cestující. Celý Sleep Pack sám o sobě váží nějakých 50 kg, v případě potřeby jej však lze snadno vyjmout a je kompatibilní se všemi verzemi vozu Jogger, není tedy podmíněn vrcholnou výbavou Extreme. Dokonce si ho můžete zpětně přikoupit k již vlastněnému Joggeru (pěti- i sedmimístnému) a snadno ho do kufru nainstalovat.

Ale teď ta nejdůležitější věc – kolik tahle sranda stojí. A jak už to tak u Dacie bývá, odpověď je veskrze příznivá. Celý camping box, tedy překližková konstrukce s rozkládacím dvojlůžkem a úložným boxem vyjde podle oficiálního ceníku na 38 990 Kč, což je na poměry v této oblasti velmi vstřícná cena. Za matraci si pak připlatíte 7 790 Kč, set vkládacích zatemňovacích rolet stojí 4 790 Kč a za obrovský stan, který snadno připojíte ke kufru Joggeru, dáte 8 990 Kč.

Celkem to dělá 60 tisíc korun, což není málo, ale laciněji podobnou kempovací úpravu zaručeně nepořídíte. Navíc se možná některý podnikavý dealer Dacie chopí příležitosti a začne camping box dychtivým zákazníkům pronajímat (už bych mu to šel navrhnout, být vámi).

Jak se vám líbí kempingová úprava pro Jogger?
Je to super i za ty prachy.
75,6 %
Doufal jsem, že to vyjde levněji.
15,9 %
Nic pro mě, na kempování mě neužije.
8,5 %
Celkem hlasovalo 656 čtenářů.
Načítám