Hlavní obsah

Hyundai i20 N je sportovním autem roku 2021 podle Top Gearu

Foto: Hyundai

Jaké je nejlepší sportovní auto letošního roku? Britský magazín Top Gear nedávno uskutečnil každoroční obrovský srovnávací test Speed Week, aby našel odpověď. Ve společnosti nejmodernějších supersportů překvapivě zazářil nejmenší sportovní Hyundai, dokazující, že na zábavu za volantem nepotřebujete miliony, ale stačí vám i pár set tisíc korun.

Článek

Vítězem letošního „Týdne rychlosti“ podle Top Gearu bylo překvapivě zvoleno to nejlevnější auto – šampionem se stal malý sportovní hatchback Hyundai i20 N! Letos redaktoři nejslavnějšího automobilového magazínu porovnávali celkem 26 aut, mezi nimiž nechyběly vozy jako Ferrari SF90 Stradale, Lamborghini Huracán STO, Aston Martin Vantage F1 Edition, Ford Mustang Mach 1, Alfa Romeo Giulia GTAm, Bentley Continental GT Speed nebo BMW M3 Competition.

Z nich zkušení redaktoři museli vybrat pět nejlepších, aby se utkaly v rozhodujícím finále – v nejlepší pětce ankety se umístilo Ferrari SF90 Stradale, Porsche 911 GT3, BMW M3 Competition, zmodernizovaný Peugeot 205 GTi a Hyundai i20 N. To nejdostupnější ze všech zúčastněných aut se pak stalo nečekaným, ale jasným vítězem.

Foto: Top Gear

Hyundai i20 N se vypořádal se silnou konkurencí supersportů i dalších rychlejších aut

Jack Rix, redaktor Top Gearu, ve svém prohlášení pro britské zastoupení Hyundai uvádí, že Speed Week je vždy plný velkých překvapení. V letošním ročníku nikdo z redaktorů neočekával, že by nejlevnější auto ve srovnávacím testu porazilo tak silnou konkurenci a získalo zasloužené vítězství. Maličký Hyundai i20 N je podle Top Gearu zábavným sportovním hatchbackem s obrovskými schopnostmi.

Hyundai i20 N byl uveden na trh jako přímý soupeř Fordu Fiesta ST, a zatímco Top Gear uznává, že Ford má hravější podvozek, i20 N z testu vychází jako zábavnější a lepší auto. Jak sám Jack Rix uvádí, výsledek je opravdu překvapující a ukazuje, že divize Hyundai N si s vývojem vlastních sportovních modelů skutečně rozumí. Na všechna zúčastněná auta s popiskem v angličtině se můžete podívat zde.

Reklama

Načítám