Hlavní obsah

Čínský soupeř Fabie poprvé ukazuje interiér. A zavedeným značkám způsobuje další vrásky

Foto: MG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modelová paleta značky MG se brzy rozroste o nejmenšího člena. Nové MG3 chce konkurovat Škodě Fabia nebo Renaultu Clio a byť slibuje nízkou cenovku, jeho kabina vypadá na úrovni.

Článek

Britsko-čínská automobilka MG potvrdila, že premiéra třetí generace „trojky“ (ty předchozí se u nás neprodávaly) se odehraje 26. února na ženevském autosalonu. Značka vůz mezitím poodhaluje po částech, nejprve nám ukázala zamračenou příď, teď přidává první pohled do kabiny.

Fotografie sice může zkreslovat, ale minimálně na první pohled se zdá, že půjde o moderní a povedené pracoviště. Všímáme si koženého čalounění sedaček a otočného voliče automatické převodovky (po vzoru elektrického MG4). Všechny důležité informace zobrazí řidiči dvojice obrazovek. Jedna nahrazuje klasické budíky, druhá zastupuje tradiční infotainment uprostřed. Naštěstí však zůstávají i nadále zachována tradiční tlačítka pro ovládání klíčových funkcí.

Zatímco ještě před pár lety budilo čínské zpracování interiérů posměšky, teď už jej musíme brát vážně. V případě MG3 to vypadá minimálně na slušný evropský standard, který by měl navíc patřit mezi nejdostupnější vozy v dané kategorii. A to navzdory sofistikovanějšímu pohonu.

Foto: MG

Příď novinky má širokou masku a zamračené světlomety.

Zatímco doposud sázelo MG na ryze spalovací benzinovou jednapětku, do budoucna by ji měl vystřídat nový full-hybrid (HEV). I ten staví na patnáctistovce, tady ale spojené s elektromotorem a lithium-iontovou baterií. Samodobíjecí hybrid by v malém městském autíčku mohl přinést sympatickou spotřebu paliva, jako je tomu třeba u Toyoty Yaris nebo Renaultu Clio. Fabia dnes žádnou formu elektrifikace nenabízí.

MG potvrdilo, že novinka zamíří do prodeje jen krátce po ženevské premiéře. Na českém trhu by se tedy „trojka“ mohla objevit ještě před koncem letošního roku. Půjde o nejdostupnější malý hybrid u nás? Nechme se překvapit. Zmíněná elektrifikovaná konkurence se dnes vejde pod půlmilion jen díky akcím a bonusu za výkup starého auta.

Láká vás MG3 neboli „čínská Fabia s hybridem“?
Se správnou cenovkou by to mohla být pecka!
72,8 %
Uvidím, až ho uvidím.
3,8 %
Elektřina mi nesmí do garáže.
16,4 %
Čína mi nesmí do garáže.
7 %
Celkem hlasovalo 3663 čtenářů.
Načítám