Hlavní obsah

Bugatti, McLaren nebo Pagani: LEGO v březnu uvede stavebnice těch nejlepších sporťáků

Foto: LEGO

Který z těchto krasavců si pořídíte do své sbírky? Dejte nám vědět v anketě na konci článku! Bugatti Bolide (na obrázku) má například funkční motor W16 a vyklápěcí dveře. Uvedené ceny vychází z oficiálních stránek společnosti LEGO

Vánoce jsou sice už za námi a do těch následujících zbývá ještě celých 11 měsíců, lidé od LEGA však nikdy nespí, a tak dánský hračkářský gigant už v březnu uvede na trh stavebnice těch nejlepších sporťáků současnosti.

Článek

Člověk by si rád splnil svůj dětský sen jedním z těchto sporťáků. Tady se ale přímo nabízí lidové: „Kde na to vzít a nekrást?“ Jednu z variant nabízí výrobce stavebnic, který od 1. března uvede na trh hned několik parádních supersportů v rámci LEGO Speed Champions i LEGO Technic.

Pagani Utopia

Je to vůbec poprvé, co automobilka Pagani spojila síly se společností LEGO, stavebnice má celkem 249 dílů a figurka má na sobě závodní overal přímo od Pagani. LEGO uvádí dostupnost od 1. března a cenu 599 Kč.

Porsche 963

Dalším přírůstkem do rodiny LEGO Speed Champions je závodní prototyp Porsche 963, který má pokračovat v tradici slavného rodu. Stavebnice vytrvalostního vozu, který letos pojede i slavný závod 24 hodin Le Mans, se skládá z 280 kostiček, dostupnost je od 9 let věku.

Ferrari 812 Competizione

Stavebnice ultimativního italského grand toureru se skládá z 261 kostek, v prodeji je jako ostatní z kolekce Speed Champions už od 1. března, cena je opět 599 Kč. Součástí balení je figurka v elegantním oblečení Ferrari a se závodní helmou.

McLaren Solus GT a F1 LM

McLaren ve svém balení nabízí hned dva kousky – zbrusu nový Solus GT s „vyjícím“ desetiválcovým motorem a legendární a nesmírně vzácnou F1 LM. V balení je 581 kostek a 1. března jde do prodeje za 1 129 Kč.

Bugatti Bolide

Bugatti Bolide v podání LEGO je vynikající pro všechny fanoušky závodních aut. Tato okruhová střela skládající se z 905 kostek odmění nadšence do motoristického sportu zábavnou výzvou při stavění a zkoumání různých funkcí v tomto modelu – mimo jiné třeba funkčním řízením nebo motorem W16. Cenovku české zastoupení LEGO stanovilo na 1 249 Kč, datum zahájení prodeje prozatím neznáme.

Ford GT

Posledním kouskem z našeho výběru je Ford GT od divize LEGO Technic a tato stavebnice už je pro poněkud „větší“ děti – LEGO udává minimální věk od 18 let. Stavebnice je zmenšenina amerického supersportu v měřítku 1:12 a obsahuje 1 466 kostek. LEGO uvádí cenovku 3 099 Kč a k mání bude opět od 1. března.

Reklama

Načítám