Hlavní obsah

Bugatti Bolide je nejkrásnějším hypersportem na světě

Foto: Bugatti

Futuristický hypersport Bugatti Bolide zatím ani nestihl vstoupit do výroby a už získal první prestižní ocenění – porota profesionálních designérů jej zvolila vítězem soutěže o nejkrásnější hypersport na světě. Znovu se ukazuje, že okruhové speciály mají navrch, protože nejlepším návrhářem krásných linií je propracovaná aerodynamika.

Článek

Od představení konceptu Bugatti Bolide uplynul přibližně rok, a za ten čas se z designové studie okruhového speciálu stává další unikátní vůz, který očekávají nejbohatší sběratelé exkluzivních vozů do svých garáží. Bugatti na letošní prestižní výstavě v americkém Pebble Beach znovu ukázalo svou odvážnou studii a oznámilo výrobu 40 exemplářů pro své nejváženější zákazníky.

Jméno „Bolide“ ve francouzštině znamená „závodní auto“ a Bugatti vývojem okruhového speciálu ukazuje, že to s ukončením snažení o dosahování rychlostních rekordů myslí skutečně vážně. Novým cílem inženýrů slavné továrny je rychlost na závodních okruzích a Bolide jim pomůže v získávání nových zkušeností s perfektním poměrem 0,67 kilogramu hmotnosti na 1 koně výkonu.

Foto: Bugatti

Extrémní Bugatti Bolide se zákazníkům líbí, ale k prvním majitelům se dostane až v roce 2024

Designéři Bugatti se mezitím inspirovali monoposty Formule 1 a prototypy pro Le Mans, aby vyvinuli dokonale aerodynamický design. Už v minulosti se ukázalo, že okruhové speciály s čistě funkčními tvary se mohou zařadit k nejkrásnějším autům na světě a Bolide to opět potvrzuje. Nejextrémnější Bugatti moderní doby totiž získalo vysoce prestižní ocenění.

Profesionální designéři na letošním Festivalu Automobile International v Paříži zvolili Bugatti Bolide nejkrásnějším hypersportem na světě. Zajímá vás, co vozy soutěžící v kategorii Hypercars musely splňovat? Nebylo to nijak přísné, protože pravidla vyžadovala sériově vyráběné vozy s cenovkou vyšší než 60 000 Euro (přibližně 1,5 milionu korun), sportovním designem a vynikajícími výkony.

Foto: Bugatti

Bugatti Bolide je dokonalou ukázkou toho, že spojení závodních aut a automobilového designu funguje skvěle

A to všechno je pro Bugatti Bolide hračka a zejména pak cena. Nejlepší zákazníci Bugatti za své Bolide zaplatí minimálně 100 milionů korun, což je důvod, proč si je budou hýčkat ve svých garážích a na závodních okruzích je uvidíme jen minimálně.

Na události v Paříži byla zvolena i další nejkrásnější auta – nejkrásnějším showcarem je Audi Q4 Sportback e-tron Concept, nejkrásnějším konceptem je DS Aero Sport Lounge, nejkrásnějším futuristickým autem je Mercedes-Benz Vision AVTR a cenu za nejkrásnější supersport si odvezlo italské Maserati MC20.

Reklama

Související témata:
Načítám